Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ράπτη – Θεία Κοινωνία: Όταν υπάρχει βαθιά πίστη δεν φοβάσαι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράπτη – Θεία Κοινωνία: Όταν υπάρχει βαθιά πίστη δεν φοβάσαι

Ράπτη - Θεία Κοινωνία: Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε πως "όταν υπάρχει βαθιά πίστη η Θεία Κοινωνία θεραπεύει".

Ράπτη – Θεία Κοινωνία: «Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ», δήλωσε η Ελενα Ράπτη, την ώρα που έχει ανοίξει θέμα για τη Θεία Κοινωνία και τη μετάδοση του κορωνοϊού. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ μίλησε στο romfea.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μιλάει ως γιατρός, ενώ τόνισε ότι για τους πιστούς η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. «Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ», δήλωσε η κ. Ράπτη.

«Όταν υπάρχει βαθιά πίστη δεν φοβάσαι την Θεία Κοινωνία», πρόσθεσε η Ελενα Ράπτη.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, πάντως, εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με δηλώσεις για τη Θεία Κοινωνία και κατά πόσο αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. «Η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

ΠΟΕΔΗΝ: Ο κορονοϊός κολλάει από την Θεία Κοινωνία

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και χαρακτήρισε επικίνδυνη την Θεία Κοινωνία, ως προς την εξάπλωση του κορονοϊού. Μάλιστα, κατηγόρησε ανοιχτά τους ιερείς που ισχυρίζονται πως ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας. Ακόμη, μίλησε για λάθος του ΕΟΔΥ για το κρούσμα στην Αμαλιάδα.

Επιπλέον, επισήμανε τα κρούσματα κορονοϊού στην Αμαλιάδα πως «40 συνάδελφοι είναι σε καραντίνα. Μπορεί να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην Ελλάδα, πρέπει να θωρακίσει χθες η κυβέρνηση το υγειονομικό μας σύστημα. Εκτός από τον κίνδυνο να μειωθεί το προσωπικό στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, οι 100 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό». Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας, ότι «θα πρέπει να υπάρχει περισσότερος έλεγχος στα νησιά, γιατί αν βρεθεί κρούσμα στη Μόρια, θα πρέπει να τεθεί όλο το νησί σε καραντίνα».

Δείτε ακόμη

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Γιαμαρέλλου – “Κίνδυνος από την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης”

Πολάκης: «Χριστιανοταλιμπανισμός» -Δεν μπορεί να σταματάμε καρναβάλια και οι πιστοί να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις