Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός – κρούσματα: Η Σαουδική Αραβία καλεί τους… υποψιασμένους, να μπουν σε καραντίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – κρούσματα: Η Σαουδική Αραβία καλεί τους… υποψιασμένους, να μπουν σε καραντίνα

Κορωνοϊός - κρούσματα: Οι αρχές καλούν όσους ταξίδεψαν σε Λίβανο, Αίγυπτο, Ιταλία, Νότια Κορέα να τεθούν από μόνοι τους σε καραντίνα 14 ημερών.

Κορωνοϊός – κρούσματα: Η Σαουδική Αραβία κάλεσε όσους ταξίδεψαν στον Λίβανο, στην Αίγυπτο, στην Ιταλία ή στη Νότια Κορέα να τεθούν από μόνοι τους σε καραντίνα για δύο εβδομάδες από την ημέρα της άφιξής τους στο βασίλειο, σύμφωνα με σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ζητείται από τους πολίτες που επισκέφθηκαν οποιαδήποτε από τις τέσσερις αυτές χώρες και παρουσιάζουν συμπτώματα του κορωνοϊού να έρθουν σε επαφή με τις αρχές.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα κοροναϊού – μια γυναίκα που έφθασε στο βασίλειο από το Ιράν μέσω του Μπαχρέιν και μια άλλη γυναίκα που έφθασε από το Ιράκ μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων — αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε επτά.

Κορωνοϊός: Οι αριθμοί της επιδημίας

Ξεπέρασαν τις 102.000 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ενώ 3.500 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως. Ο αριθμός των ασθενών παρουσιάζει ραγδαία άνοδο καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν ξεπεράσει τα 20.000. Στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα είναι πλέον 66, ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχήματα

Περίπου 30 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια ενός πενταώροφου ξενοδοχείου που κατέρρευσε χθες στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα, ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους οι τοπικές αρχές.

Δείτε ακόμη

Ο σοκαριστικός απολογισμός του Covid 19 – Τουλάχιστον 3.500, 102.000 νοσούντες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις