Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τούρκοι Έβρος: Στρατιώτες ξεφτιλίζουν μετανάστες – Ημίγυμνοι δίπλα στη φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι Έβρος: Στρατιώτες ξεφτιλίζουν μετανάστες – Ημίγυμνοι δίπλα στη φωτιά

Τούρκοι Έβρος: Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα πως ξεφτιλίζουν οι Τούρκοι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Τούρκοι Έβρος: Αυτός είναι προφανώς ο ρόλος των 1000 Τούρκων στρατιωτών που έφτασαν τις τελευταίες ώρες στην συνοριογραμμή του Έβρου: να ξυλοφορτώνουν τους μετανάστες που θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία και όπως φαίνεται, τους αναγκάζουν με κάθε μέσο να περάσουν στην Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα είναι άκρως ηλεκτρισμένη, καθώς συνεχίζει να γίνεται χρήση χημικών από την τούρκικη πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις αν αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις προς τα ελληνικά σύνορα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Μαρτίου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού. Το βίντεο με το στρατιωτικό όχημα, κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρει.

Την ίδια ώρα φωτογραφίες με μετανάστες οι οποίοι ξεφτιλίζονται από Τούρκους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι φωτογραφίες αυτές στήνονται από τους Τούρκους για να παρουσιαστούν αργότερα ως μέσο προπαγάνδας κατά των Ελλήνων.

Έβρος: Το ρεπορτάζ του RT για τα επεισόδια

Ένα εκτενές ρεπορτάζ για την ένταση που επικρατεί στα ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα, έκανε και το Russia Today αναμεταδίδοντας μεταξύ άλλων τις επιθέσεις των μεταναστών εναντίον των ελληνικών αρχών.

Εβρος: Μετανάστες φωνάζουν “Ζήτω η Τουρκία”

Στις εικόνες που θα δείτε, μια ομάδα νεαρών μεταναστών έχει συγκεντρωθεί σε σημείο που απέχει λίγο μόλις μέτρα από την τουρκική πλευρά των συνόρων με την Ελλάδα στις Καστανιές. Οι μετανάστες έχοντας λάβει οδηγίες από μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, επιφημούν το τουρκικό κράτος φωνάζοντας εν χορω “Τουρκία – Τουρκία” ενώ όπως θα προσέξετε ο ρεπόρτερ πέφτει στο έδαφος ώστε να μην φαίνεται στο πλάνο, έχοντας όμως δίπλα του το μικρόφωνο ώστε να μεταδίδονται καθαρά οι φωνές των καθοδηγουμενων μεταναστών.

Μόλις το τηλεοπτικό γύρισμα τελειώνει, όπως φαίνεται στις εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο, οι μετανάστες αγκαλιάζουν και φυλάνε τον Τούρκο ρεπόρτερ ενώ στο βάθος μπορείτε να παρατηρήσετε τις φωτιές και τους καπνούς από την ανταλλαγή δακρυγόνων στο φυλάκιο των Καστανιών.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Τουρκικός εκσκαφέας σε “ευαίσθητη” περιοχή του Έβρου

Μυρίζει “μπαρούτι” στον Έβρο – Τόνοι χημικών, προσπάθειες να ρίξουν τον φράχτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις