Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ομάδα χάντμπολ – αλλοδαποί: Προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα ως “αθλητές”
ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα χάντμπολ – αλλοδαποί: Προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα ως “αθλητές”

Ομάδα χάντμπολ - αλλοδαποί: Δώδεκα αλλοδαποί, που δηλώνουν Σύροι, συνελήφθησαν, στο "Ελ.Βενιζέλος", όταν προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα προσποιούμενοι τους αθλητές.

Ομάδα χάντμπολ – αλλοδαποί: Μετά το βόλεϊ, επιστρατεύτηκε το χαντ μπολ! Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αερολιμένα, βρέθηκαν μπροστά σε αλλοδαπούς, που φορούσαν ομοιόμορφες αθλητικές ενδυμασίες, κρατούσαν ομοιόμορφα σακίδια και μπάλες και δήλωναν ότι θα ταξίδευαν σε χώρα της Ευρώπης για να πάρουν μέρος σε αθλητική συνάντηση!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με δεδομένη και την προηγούμενη  παρόμοια εμφάνιση αθλητικής ομάδας, οι αστυνομικοί περισσότερο υποψιασμένοι, προχώρησαν σε λεπτομερή εξέταση των διαβατηρίων και των άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων των ατόμων που είχαν μπροστά τους και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση.

Εν τέλει, συνελήφθησαν δώδεκα  αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους Σύροι, για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να ταξιδέψουν  στην Αυστρία, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό, οι έντεκα  εξ αυτών, διαβατηρίων αλλοδαπής χώρας.

Πλαστή σελίδα

Σ’ αυτά, όμως, είχαν αντικαταστήσει τη σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή εξ’ υπαρχής με τη φωτογραφία τους και ο δωδέκατος με γνήσιο διαβατήριο, το οποίο όμως είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου. Σημειώνεται ακόμη από την Αστυνομία ότι οι μετανάστες, “προσήλθαν από κοινού στο αεροδρόμιο, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα χειροσφαίρισης”.

Στον αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι δέκα Σύροι του… βόλεϊ

Τον Νοέμβριο του 2019, άλλοι δέκα Σύροι, προσποιήθηκαν στον ίδιο χώρο ότι ανήκουν σε ομάδα βόλεϊ και είχαν επιχειρήσει κι εκείνοι να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο για χώρα της Ευρώπης. Και τότε η Αστυνομία στο αεροδρόμιο προχώρησε στη σύλληψη όλης της “ομάδας”.

Οι δέκα Σύροι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τότε η Αστυνομία, δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, είχαν αποφασίσει, για να πραγματοποιήσουν το όνειρο της μετάβασης στην Ευρώπη,  να προσποιηθούν  την αποστολή  ομάδας βόλεϊ προκειμένου να περάσουν απαρατήρητοι από τον έλεγχο.

Και μπάλες του βόλεϊ

Είχαν φθάσει στο αεροδρόμιο φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία, με όμοια αθλητικά σακίδια, καθώς και δύο μπάλες βόλεϊ. Μάλιστα είχαν στην κατοχή του γνήσια διαβατήρια αλλοδαπής Χώρας, που είχαν εκδοθεί υπέρ άλλων ατόμων. Όπως διαπιστώθηκε τα παραπάνω διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα.

Στο μεταξύ ήδη έχει ξεκινήσει κι άλλη έρευνα προκειμένου να εντοπισθεί λόγω των πολλών ομοιοτήτων των δύο υποθέσεων, ποιο κύκλωμα βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες εξαπάτησης, οι οποίες, εν τέλει, έχουν ως θύματα τους μετανάστες, που και πληρώνουν χρηματικά ποσά αλλά και βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις