Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος νέα: Νύχτα έντασης – Οι Τούρκοι ανάβουν φωτιές, πετούν χημικά, χτυπούν μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος νέα: Νύχτα έντασης – Οι Τούρκοι ανάβουν φωτιές, πετούν χημικά, χτυπούν μετανάστες

Έβρος νέα: Νέα ένταση ξέσπασε στις Καστανιές του Έβρου καθώς σημειώθηκαν ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς στον φράχτη.

Έβρος νέα: Μια ακόμη δύσκολη νύχτα έρχεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα για το μεταναστευτικό καθώς η Τουρκία ανεβάζει κατακόρυφα τις προκλήσεις της. Από το πρωί ήταν ορατή η ένταση στις Καστανιές Εβρου καθώς Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί πετούσαν χημικά κατά του ελληνικού εδάφους. Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία στις τουρκικές προκλήσεις ενώ ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες επέκτασης του φράχτη κατά 40 χιλιόμετρα. Όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο-ντοκουμέντα, οι προκλητικές κινήσεις της απέναντι πλευράς είναι πολλές, συστηματικές και οργανωμένες: Τούρκοι αστυνομικοί, με πλήρη εξοπλισμό και σε στοίχιση, πετούν χημικά και δακρυγόνα κατά Ελλήνων στρατιωτών στον Εβρο.

Την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ξεκινάει η επέκταση του φράχτη κατά 40 χλμ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημεία που προκρίνονται βρίσκονται σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα. Ο φράκτης θα επεκταθεί σε σημεία που ευνοούν τη διέλευση ατόμων. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12,5 χλμ. σε χερσαία σημεία, πριν και μετά τις Καστανιές Εβρου.

Οι ελληνικές δυνάμεις καθημερινά προσπαθούν να εμποδίσουν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε μετανάστες. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Λέσβος: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ελληνικό σκάφος

Παράλληλα ανοικτά της Λέσβου, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε προκλητικά ελληνικό σκάφος, σε πολύ μικρή απόσταση, με εμφανή τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Τούρκοι στρατιώτες χτυπούν άγρια μετανάστες για να μπουν στην Ελλάδα

Νέο-βίντεο ντοκουμέντο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα καταρρίπτουν ακόμη μια φορά την προπαγάνδα Ερντογάν για το μεταναστευτικό.

Στο βίντεο, αποτυπώνεται με σαφήνεια ότι όχι μόνο η Άγκυρα άνοιξε τα σύνορα, αλλά επιχειρεί να προωθήσει διά της βίας μετανάστες σε ελληνικό έδαφος.

Στο βίντεο, φαίνονται καθαρά Τούρκοι στρατιώτες να χτυπούν μετανάστες που επιχειρούν να γυρίσουν πίσω από τα σύνορα, επιχειρώντας να τους στρέψουν ξανά μπροστά.

Δείτε ακόμη

“Όχι πάνω σε ανθρώπους” – Αυτά είναι τα χημικά που εκτοξεύουν οι Τούρκοι στους Έλληνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις