Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελλάδα κορονοϊός: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου – Μέτρα για τη δημόσια υγεία
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ελλάδα κορονοϊός: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου – Μέτρα για τη δημόσια υγεία

Ελλάδα κορονοϊός: Αναστολή καταβολής ΦΠΑ και εισφορών σε κλάδους και επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω αναγκαστικών περιορισμών που επιβάλει η πολιτεία.

Ελλάδα κορονοϊός: Μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό συζήτησε σε διευρυμένη σύσκεψη, η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν μέτρα  ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών. Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορονοϊού. Πέρα από αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζει κατάλογο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προυπολογισμού 2020.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Προηγήθηκε, παρουσία του Υπουργού Υγείας συνεδριάση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Ελλάδα κορονοϊός: Τα έως τώρα κρουσματα στη χώρα μας

Σε 46 ανέρχονται οι ασθενείς του κορωνοϊού στην χώρα μας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί και ένα κρούσμα στην Εύβοια. Μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για 48χρονο άνδρα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα. Επιπλέον, επιστρέφουν σήμερα εκδρομείς από το Ισραήλ στα Ιωάννινα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, για προληπτικούς λόγους.

Την εκδρομή στο Ισραήλ, είχε διοργανώσει το ΚΑΠΗ Ανατολής, και σε αυτή συμμετέχουν 51 άτομα, μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου. Οι εκδρομείς από τη στιγμή που θα επιστρέψουν, θα βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τη Διεύθυνση Υγείας, ώστε αν εκδηλωθεί ύποπτο σύμπτωμα να αντιμετωπιστεί άμεσα. Το σύνολο των εκδρομέων είναι καλά στην υγεία του. Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την ελληνική πρεσβεία και το προξενείο, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων από την Βηθλεέμ στην Ιερουσαλήμ.

Ελλάδα κορονοϊός: Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις