Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουτσούμπας – Αναστασιάδης: «Βέλη» ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας – Αναστασιάδης: «Βέλη» ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Κουτσούμπας - Αναστασιάδης: «Οι δηλώσεις υπουργών της ΝΔ που ανασύρουν, από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, σχέδια για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά».

Κουτσούμπας – Αναστασιάδης: Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών που τάσσονται υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε ξερονήσια. Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι αφενός ενθαρρύνει με αυτό τον τρόπο την δράση της ακροδεξιάς και αφετέρου υπηρετεί τον σχεδιασμό της Ε.Ε για τον μόνιμο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. «Οι δηλώσεις υπουργών της ΝΔ που ανασύρουν, από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, σχέδια για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, όχι μόνο υπηρετούν τον σχεδιασμό της Ε. Ε για εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας, αλλά και ενθαρρύνουν ακροδεξιές ομάδες και δράσεις που εμφανίζονται στα νησιά και στον Έβρο» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα «περί εγκατάστασης προσφύγων» σε ακατοίκητα νησιά. Στο μεταξύ ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη εξέφρασε την ανησυχία του για την τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέδειξε τις προτάσεις του κόμματος του σε σχέση με την τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Κουτσούμπας για μεταναστευτικό

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να καταγράφονται εκεί που είναι, δηλαδή στην Τουρκία, στα σύνορα με την Ελλάδα, με ευθύνη της ΕΕ, του ΟΗΕ, της τούρκικης κυβέρνησης και όχι να ωθούνται στις ονομαζόμενες χώρες πρώτης υποδοχής, που είναι ουσιαστικά η Νότια Ευρώπη, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία κλπ» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημείωσε δε ότι, «αυτό το ζήτημα σημαίνει σύγκρουση με τη Συνθήκη του Δουβλίνου, που οδηγεί σε διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων, με αποτέλεσμα να βουλιάζουν τα νησιά, ο Έβρος, η Κύπρος, γενικότερα αυτές οι περιοχές, αυτά τα κράτη, σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκρουστούμε -διότι έτσι κι αλλιώς είναι ανενεργή στην πράξη- με την Κοινή Δήλωση, τη συμφωνία, ΕΕ-Τουρκίας».

Δηλώσεις Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με Αναστασιάδη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις