Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετανάστες Έβρος: Ψέματα για “ανοιχτά σύνορα” στα Social media
ΚΟΣΜΟΣ

Μετανάστες Έβρος: Ψέματα για “ανοιχτά σύνορα” στα Social media

Μετανάστες Έβρος: Ο 22χρονος Αμπντέλ Χάντι από το Ίντλιμπ λέει πως όλα αυτά τα χρόνια που σοβεί ο πόλεμος στη χώρα του, πολλές φορές άκουσαν υποσχέσεις πως θα τελειώσει.

Μετανάστες Έβρος: Ο «ανελέητος πόλεμος» μέσω των social media στην Τουρκία συνεχίζεται. Το ψέμα των ανοιχτών συνόρων οδηγεί πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες στην αναζήτηση διόδων παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Στις κλειστές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο Whatsapp οι «πληροφορίες» παρακινούν όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα, να μετακινηθούν προς τα σύνορα. Στο μεταξύ, η είδηση ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν σε εκεχειρία στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, καθώς και στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην περιοχή δεν φαίνεται να «πείθει» κάποιους από τους Σύριους που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά και περιμένουν, όπως λένε, να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν και να πάνε στη Γερμανία.

Ο 22χρονος Αμπντέλ Χάντι από το Ίντλιμπ, τον οποίο το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε την περασμένη Κυριακή, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον συνοριακό σταθμό των Ιψάλων, λέει πως όλα αυτά τα χρόνια που σοβεί ο πόλεμος στη χώρα του, τη Συρία, είναι πολλές οι φορές εκείνες που άκουσαν υποσχέσεις πως θα τελειώσει ο πόλεμος, αλλά λίγο μετά έπεφταν στο κενό.

Κουράστηκα να ακούω ότι θα σταματήσει ο πόλεμος

«Κουράστηκα να ακούω ότι θα σταματήσει ο πόλεμος και πως θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή. Θέλω να ζήσω όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Να συνεχίσω τις σπουδές μου και να βρω μια δουλειά. Να μην σκέφτομαι πως το πρωί που βγαίνω από το σπίτι ίσως είναι και η τελευταία φορά που θα δω τους δικούς μου. Τα αδέλφια μου τα κατάφεραν και κέρδισαν μια αξιοπρεπή ζωή στη Γερμανία», απαντά στην ερώτηση αν σκέφτεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, αφού δεν μπορεί να συνεχίσει με νόμιμο τρόπο το ταξίδι του και στην Τουρκία, όπως λέει, είναι τελείως μόνος του. «Τη συζητήσαμε αυτή την προοπτική με κάποιους συμπατριώτες μου που γνώρισα, εδώ, στα σύνορα, αλλά οι περισσότεροι είναι της ίδιας άποψης. Δεν υπάρχει ελπίδα πια στη Συρία για έναν νέο άνθρωπο», τονίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις