Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Ελλάδα: Οι Έλληνες σκοτώνουν πρόσφυγες, δεν μιλάω με τον Μητσοτάκη
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Ελλάδα: Οι Έλληνες σκοτώνουν πρόσφυγες, δεν μιλάω με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν Ελλάδα: Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος όχι μόνο διαδίδει ψεύδη για νεκρούς στον Έβρο αλλά καταφέρεται και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ερντογάν Ελλάδα: Ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να προκαλεί με εμπρηστικές δηλώσεις για το μεταναστευτικό και συνεχίζει να διαδίδει fake news για ό,τι συμβαίνει στα σύνορα. Κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα και τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν συνομίλησε με δημοσιογράφους και τους είπε πως δεν θα συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ συνέχισε τη ρητορική των fake news λέγοντας ότι οι Ελληνες σκοτώνουν πρόσφυγες. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε «πρώτα απ ‘όλα, δεν έχουμε χρόνο να συζητήσουμε με την πλευρά της Ελλάδας αν οι πόρτες θα είναι ανοικτές ή κλειστές. Τελείωσε αυτή η υπόθεση.

Εμείς ανοίξαμε τις πόρτες αυτή τη στιγμή. Οι πρόσφυγες θα πάνε όπου μπορούν. Δεν τους εξαναγκάζουμε εμείς να βγουν από τη χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν με δική τους επιθυμία. Φυσικά, η Ελλάδα τους καταδιώκει. Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχουν πέντε περιπτώσεις που σκότωσαν. Παράλληλα, υπάρχουν οι βάρκες που τρυπούν, είναι φρικτές πρακτικές. Βλέπετε πηγαίνουν όσους έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διαφορετικά σημεία και μετά συνεχίζουν αυτή την πρακτική». Παράλληλα ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας για τριμερή συνάντηση Τουρκίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας με θέμα την κατάσταση στα σύνορα.

Δείτε ακόμη

Ασαντ: Ρωτάω τους αδελφούς Τούρκους, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις