Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία στην Αττική: Φρικτός ο απολογισμός του Φεβρουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία στην Αττική: Φρικτός ο απολογισμός του Φεβρουαρίου

Τροχαία στην Αττική: Ανακοινώθηκαν τα τροχαία στην Αττική για τον Φεβρουάριο με 9 νεκρούς και 613 τραυματίες.

Τροχαία στην Αττική: Με δέκα νεκρούς και πάνω από εξακόσιους τραυματίες, έκλεισε ο Φεβρουάριος για το Νομό Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να είναι άκρως ανησυχητικά τα στοιχεία για τους οδηγούς που εντοπίζονται τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης χώρας, να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ σε απαγορευτικά επίπεδα. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, στο Λεκανοπέδιο τον Φεβρουάριο, σημειώθηκαν 519 τροχαία ατυχήματα με 622 παθόντες και ειδικότερα:

Εννέα θανατηφόρα με 9 νεκρούς, 10 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες, 500 ελαφρά με 601 ελαφρά τραυματίες. Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, πάντα σύμφωνα με τα πορίσματα των προανακρίσεων της Τροχαίας, ήταν “η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους”.

Οινόπνευμα “κόκκινο”, ζώνες ασφαλείας και κράνη

Το ίδιο χρονικό διάστημα, όμως, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζεται, στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.203 παραβάσεις από τις οποίες 650 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

1016 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 94 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.398 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 253 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 696 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 615 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 670 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Το αλκοόλ οδηγεί στο δυστύχημα

Καθώς το αλκοόλ, όπως αναφέρεται, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων, λέει η Τροχαία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, το τετραήμερο από Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 15.562 έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν 640 παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,1%.

Οι πρωταθλητές στην Αττική

Η γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων είναι:

· 173 στην Αττική, 108 στην Κρήτη, 63 στη Δυτική Ελλάδα, 55 στην Πελοπόννησο, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στη Θεσσαλονίκη, 36 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,27 στη Θεσσαλία, 27 στα Ιόνια Νησιά,20 στο Νότιο Αιγαίο,18 στην Ήπειρο, 16 στη Στερεά Ελλάδα,5 στη Δυτική Μακεδονία και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Και με παιδιά

Aπό τους 640 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr / lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 90 άτομα, από τα οποία 70 κινούνταν μόνα τους ενώ 20 έχοντας στο όχημα τους άλλα ενήλικα ή ακόμα και ανήλικα άτομα.

Κατά τα στοιχεία της Τροχαίας, το 4,1% των οδηγών, ιδιαίτερα σε ημέρες εορταστικές, αλλά και τις υπόλοιπες, επιμένει να οδηγεί αφού έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις