Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορωνοϊός Πάτρα: Αγωνία για την κατάσταση των 3 στο Ρίο -Τι λέει ο αδελφός του 66χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός Πάτρα: Αγωνία για την κατάσταση των 3 στο Ρίο -Τι λέει ο αδελφός του 66χρονου

Κορωνοϊός Πάτρα: Μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, η χώρα μπαίνει στην επόμενη φάση.

Κορωνοϊός Πάτρα: Αγωνία επικρατεί για την κατάσταση τριών ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, οι οποίοι βρίσκονταν στο γκρουπ που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο και πλέον νοσηλεύονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο του Ρίο. Συνολικά 21 άτομα μολύνθηκαν από το συγκεκριμένο γκρουπ εκτοξεύοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 31 στην Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό, αλλά όχι πανικό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι τρεις που νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση είναι ο 66χρονος, το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, η γυναίκα του (το 10 επιβεβαιωμένο κρούσμα) καθώς και ένας ιερέας που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, Ο 66χρονος νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα, ενώ καλύτερη εικόνα εμφανίζει η σύζυγός του και ο ιερέας που έχουν ηπιότερα συπτώματα.
«Ο ασθενής βρίσκεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και είναι σε μία σοβαρή κατάσταση και είμαστε on call, αν χρειαστεί να διασωληνωθεί», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο θεράπων ιατρός του 66χρονου, Χαράλαμπος Γώγος. Στο Ρίο νοσηλεύονται ακόμη έξι ασθενείς οι οποίοι έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε καραντίνα τα παιδιά του 66χρονου

Oπως δήλωσε ο αδερφός του 66χρονου, μιλώντας στο Mega, η κατάσταση του είναι μεν σταθερή δεν παύει όμως να κρίνεται ως σοβαρή. «Η νύφη μου είναι σε ήπια κατάσταση και τα τρία παιδιά του αδερφού μου σε καραντίνα στην Αμαλιάδα», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό. Το ένα από τα παιδιά της οικογενείας υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητικό στον ιό, για τα άλλα δύο όμως δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. «Θα έπρεπε και τα άλλα δύο παιδιά του αδερφού να υποβληθούν σε εξετάσεις αφού είναι και σε καραντίνα» επισήμανε ο αδερφός του 66χρονου.

Πώς έγινε ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο εντοπισμός των νέο κρουσμάτων του covid-19 έγινε μετά την ιχνηλάτηση που ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Οπως έχει γίνει γνωστό από τα 24 συνολικά άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους (επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου) τα 21 βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις