Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος – Τουρκία: Μήνυμα στον Ερντογάν μέσω… Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος – Τουρκία: Μήνυμα στον Ερντογάν μέσω… Twitter

Καμμένος - Τουρκία: Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός «ο Ερντογάν προχωρά στην ίδρυση του χαλιφάτου που προανήγγειλε για το 2024».

Καμμένος – Τουρκία: Τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ελλάδα και την παρέμβαση της ΕΕ, σχολιάζει με ανάρτησή του στo Twitter, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος στην ανάρτησή του αναφέρει: «Με τα χρήματα της ΕΕ προχωρά ο Ερντογάν στην ίδρυση του χαλιφάτου που προανήγγειλε για το 2024. Σήμερα βομβαρδίζει με χημικά μέλος της ΕΕ, εισβάλει στο κυρίαρχο κράτος της Συρίας, παρέχει πλήρη στήριξη στους συνοδοιπόρους του τρομοκράτες αδελφούς μουσουλμάνους και isis. STOP NOW».

Ερντογάν: Οι Ελληνες θα χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες

Κορυφώνει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την κατάσταση στον Έβρο. Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ανέφερε ότι “οι γείτονές μας οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια ημέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος που χρειάζονται σήμερα οι πρόσφυγες”. “Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν” συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο μιλώντας για τη δράση των ελληνικών αρχών χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Συνέχισε στον ίδιο τόνο: Κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο Έλληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στην Συρία. Ισως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων”.

Ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν στη γραμμή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέλοντας να ενισχύει ένα φιλοπροσφυγικό προφίλ. “Αν θέλει η Ευρώπη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα πρέπει να υποστηρίξει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη υποστήριξε στη χώρα μας”υπογράμμισε.

Οι ισχυρισμοί του Ερντογάν ήρθαν να ενισχύσουν τα fake news μερίδας του τουρκικού τύπου που έκαναν λόγο για νεκρούς στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας. Για το τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να καταμετρά τις απώλειες του συριακού στρατού με…ακρίβεια προπαγάνδας. “Έχουμε εξοντώσει 3138 στρατιώτες και έχουμε εξολοθρεύσει 151 άρματα, 100 μονάδες πυροβολικού, 3 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 8 συστήματα αεράμυνας και 60 τεθωρακισμένα οχήματα” τόνισε.

Δείτε ακόμη

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι στέλνουν 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις