Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έβρος μετανάστες: Ο Σοϊλού κατηγόρησε δημοσιογράφο- «Μήπως εργάζεσαι για την Ελλάδα;»
ΚΟΣΜΟΣ

Έβρος μετανάστες: Ο Σοϊλού κατηγόρησε δημοσιογράφο- «Μήπως εργάζεσαι για την Ελλάδα;»

Έβρος μετανάστες: Σε απίστευτες δηλώσεις προέβη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, όταν ένας Τούρκος δημοσιογράφος «τόλμησε» να τον αμφισβητήσει.

Έβρος μετανάστες: Την οργή του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προκάλεσε ερώτηση δημοσιογράφου τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος του έθεσε το ερώτημα κατά πόσο ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι αριθμοί που δίνει το υπουργείο για τους μετανάστες που πέρασαν στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι είναι συνεργάτης των ελληνικών μέσων και του είπε να πάει να κάνει παρέα με τους Έλληνες στρατιώτες. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν την αλήθεια. Μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από την οριογραμμή στον Έβρο και την ανακοίνωσή του ότι θα σταλούν στα σύνορα με την Ελλάδα ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών, ο Τούρκος υπουργός απάντησε σε ρωτήσεις των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, ο απεσταλμένος του τηλεοπτικού σταθμού TELE1 έθεσε το ερώτημα: «Λέτε ότι έφυγαν 140 χιλιάδες, αλλά εμείς αυτό δεν μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε».

Ο διάλογος που ακολούθησε και οι έμμεσες απειλές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών στον δημοσιογράφο είναι χαρακτηριστικές:

Σοϊλού: Ποιος είσαι;

Δημοσιογράφος: Από την τηλεόραση Tele1.

Σοϊλού: Πόσα απεσταλμένους έχετε;

Δημοσιογράφος: Μόνο εγώ.

Σοϊλού: Είστε ο μόνος. Πόσα φυλάκια έχουμε εμείς στα σύνορά μας;

Δημοσιογράφος: Η νομαρχία δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει.

Σοϊλού: Ο νομάρχης είναι εδώ. Από ποια πλευρά είσαι;

Δημοσιογράφος: Από την πλευρά της Τουρκίας.

Σοϊλού: Αυτό που κάνεις τώρα είναι να αναπαράγεις τις στρεβλώσεις των ελληνικών μέσων.

Δημοσιογράφος: Έφτασαν 140 χιλιάδες άνθρωποι;

Σοϊλού: Άρα ο υπουργός Εσωτερικών λέει ψέματα; Διαβάζω τα στοιχεία. 53.271 άτομα στη ζώνη ευθύνης της 4ης Μηχανοκίνητης, 85.659 άτομα στην ζώνη της 54ης Μηχανοκίνητης. Συλλάβαμε 127.000 ανθρώπους πέρυσι. Τους μετρήσαμε έναν προς έναν. Τώρα δεν τους συλλαμβάνουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να μετράμε όσους περνούν. Έχουμε 23 συνοριακούς σταθμούς και 8 συνοριακά τάγματα. Ξέρουν ποιος πέρασε, πόσοι πήγαν στην άλλη πλευρά… Επίτρεψέ μου να σου πω, είσαι κάποιος που εξυπηρετεί την ελληνική πλευρά. Γνωρίζουμε ακόμη πόσοι έφτασαν στην Τζαραμπλούς, στο Μάρε, στην Αζέζ (σ.σ πόλεις της Συρίας). Είναι προφανές ποιον υπηρετείς εδώ και 45 χρόνια. Ο ΟΗΕ γνωρίζει επίσης ποιος πήγε πού. Είσαι πολίτης της τουρκικής Δημοκρατίας, αλλά άλλους υπηρετείς. Να είσαι πιστός στο κράτος σου. Λες ψέματα. Όποιος περνάει από τις ζώνες ευθύνης των συνοριακών σταθμών καταγράφεται και δεν εμποδίζεται να περάσει απέναντι. Αλλά δεν είναι δυνατόν να σε πείσω, επειδή βρίσκεσαι εδώ ως υποχείριο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Φεύγοντας ο Τούρκος υπουργός είπε στον δημοσιογράφο να πάει να κάνει παρέα με τους Έλληνες στρατιώτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις