Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία κορονοϊός: Αδειάζουν τα… προφυλακτικά από τα ράφια για να τα βάλουν στα δάχτυλα
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία κορονοϊός: Αδειάζουν τα… προφυλακτικά από τα ράφια για να τα βάλουν στα δάχτυλα

Αυστραλία κορονοϊός: Φορούν προφυλακτικά στα δάχτυλά τους για να αποφεύγουν την άμεση επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.

Αυστραλία κορονοϊός: Τους πιο περίεργους τρόπους επιστρατεύουν οι άνθρωποι προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Εκτός της χρήσης μάσκας και αντισηπτικού ως μέτρα πρόληψης, οι άνθρωποι σε πολλές χώρες του πλανήτη φοράνε τα προφυλακτικά στα δάχτυλά τους ώστε να αποφεύγουν την άμεση επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.

Φωτογραφίες που ανεβάζουν χρήστες των social media από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη απεικονίζουν τα άδεια από προφυλακτικά ράφια στα σουπερμάρκετ.

Κορονοϊός Ιταλία: Σε σειρά μέτρων λόγω προχωρά η χώρα

Σε όλον τον κόσμο οι πολίτες αλλάζουν τις συνήθειές τους στον εργασιακό χώρο, στο σπίτι και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης με τον νέο κορωνοϊό και να αποφύγουν την περαιτέρω εξάπλωσή του. Σε σειρά μέτρων λόγω του κορωνοϊού προχωρά η Ιταλία, μετά την δραματική διάδοση της νόσου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία θεάτρων και κινηματογράφων, ενώ για έναν μήνα όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα παιχτούν κεκλεισμένων των θυρών. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, αποφάσισε να ακυρώσει τις τελετές για τη Γιορτή της Γυναίκας, οι οποίες επρόκειτο να οργανωθούν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο. Παράλληλα, η κυβέρνηση ζήτησε από την δημόσια διοίκηση της χώρας να ευνοήσει τις μορφές «τηλε-εργασίας» ώστε να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται κανονικά, αλλά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού τους. Κάτι που, μέχρι τώρα στην Ιταλία είναι σε θέση να κάνουν μόνον 500.000 εργαζόμενοι. Πριν λίγο το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας έκανε γνωστό ότι η διακοπή λειτουργίας πανεπιστημίων και σχολείων, η οποία προς το παρόν έχει αποφασιστεί ότι θα ισχύσει μέχρι τις 15 Μαρτίου, αν κριθεί αναγκαίο μπορεί και να παραταθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις