Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε ετοιμότητα οι φυλακές της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε ετοιμότητα οι φυλακές της χώρας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι και αν νοσήσουν.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Το σχέδιο για την τυχόν αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπου κρατούνται χιλιάδες άτομα και υπηρετεί επίσης μεγάλος αριθμός προσωπικού, παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου στους Διευθυντές των φυλακών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ειδικότερα, πρόκειται για το Πρωτόκολλο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων-ασθενών κορονοϊού στα Καταστήματα Κράτησης. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Νικολάου,  συμμετείχαν οι Διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, Αρχιφύλακες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των Εξωτερικών Φρουρών, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Λάμπρος Παπαδόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ.

Με το σχέδιο τίθεται σε ετοιμότητα πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων κάθε σωφρονιστικό κατάστημα:

Πιο αναλυτικά:

Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι νοσήσουν. Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις