Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: Οι Ευρωπαίοι έφυγαν, οι μετανάστες “επανήλθαν” – 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Έβρος τώρα: Οι Ευρωπαίοι έφυγαν, οι μετανάστες “επανήλθαν” – 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου

Έβρος τώρα: Μια ημέρα μετά την αυτοψία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, οι μάζες των μεταναστών επανήλθαν δριμύτερες πετώντας πέτρες και χημικά, με την ενθάρρυνση διμοιριών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Έβρος τώρα: Νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από την πλευρά της Τουρκίας επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Τα επεισόδια, σημειώθηκαν μία μέρα μετά την επίσκεψη στον Έβρο προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, των επικεφαλής των τριών κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών, της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Τρίτη δηλαδή, και ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδευε στον Έβρο την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, τον Σαρλ Μισέλ και τον Νταβίντ Σασόλι, η κατάσταση στην περιοχή έμοιαζε να έχει ηρεμήσει. Αντιθέτως το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν και νέα επεισόδια με τους μετανάστες από την ουδέτερη ζώνη, κατά μήκος του φράχτη στα σύνορα στις Καστανιές, να πετούν χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν αναλόγως.

Έβρος: Βίντεο με δακρυγόνα από την τουρκική στην ελληνική πλευρά

Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από επίσημες πηγές και στο οποίο διακρίνεται η τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές  καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα διακρίνονται 4 Τούρκοι αστυνομικοί υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής να εκτοξεύουν 4 φορές χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Έβρος: 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου

Όπως έγινε γνωστό, χθες μέσα σε ένα 12ωρο, από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Εβρου συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν. Παράλληλα, εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Για τις 4,5 ημέρες από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης τα σωρευτικά δεδομένα είναι τα ακόλουθα: Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις, ενώ έχουν συλληφθεί 231 άτομα.

Έβρος: Συλλήψεις μπροστά στην κάμερα

Έβρος: Τεταμένη η κατάσταση-Βοήθεια υπόσχεται η Ευρώπη

Η κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο αναμένεται να είναι τεταμένη και σήμερα. Αυτό που μένει να αποδειχθεί ωστόσο είναι αν θα γίνει πράξη η βοήθεια που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι για οικονομική βοήθεια 700 εκατ. ευρώ, πρόσθετη δύναμη της Frontex και υλικοτεχνική υποδομή. Από την πλευρά της πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη των υπουργών Εσωτερικών των 27 «απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς».

Στον Έβρο ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος επισκέφτηκε χθες τον Έβρο. Σκιαγραφώντας το προφίλ των μεταναστών, που από την Παρασκευή επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα από τη γειτονική Τουρκία, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για ανθρώπους που «έκαναν πολέμους, είναι άνθρωποι πονεμένοι, άνθρωποι οι οποίοι είναι υπό στρεβλή καθοδήγηση· άνθρωποι με ψυχές που τους πονάμε», αλλά ταυτόχρονα και «άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται αυτή τη στιγμή, οι οποίοι μέσα σ’ αυτή την αναζήτηση, δέχονται κοροϊδίες και εξευτελισμούς».

Μεταναστευτικό: Αυτό είναι το βίντεο που είδαν οι Ευρωπαίοι για τον Έβρο

Ένα βίντεο, που αποκαλύπτει τη συνολική και την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, είδαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν χθες, Τρίτη, την περιοχή του Έβρου, μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το βίντεο έχει τη μορφή χρονολογίου και περιλαμβάνει όχι μόνο σκηνές από τη μεθόριο του Έβρου, αλλά και τις μεθοδευμένες κινήσεις της Τουρκίας, η οποία μεταφέρει πληθυσμούς στα σύνορα, καθώς και την προπαγάνδα των «fake news», που οργανώνεται και ενθαρρύνεται από τη γειτονική χώρα, με επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενημέρωσαν τους υπουργούς της ΕΕ στο έκτακτο συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Το ίδιο βίντεο παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, αποκαλύπτοντας την τουρκική προπαγάνδα και τις προσπάθειες της Αγκυρας να στείλει όσους περισσότερους μετανάστες μπορεί στην Ελλάδα, ναυλώνοντας πούλμαν.

Πρόκειται για την περιγραφή του αφηγήματος του διαβαθμισμένου βίντεο που είδε η ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν συμπεριλαμβάνει τα διαβαθμισμένα στοιχεία, δεν είναι το βίντεο που είδαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και συμπεριλαμβάνει μόνο στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Όμως, περιγράφει την εξέλιξη των γεγονότων ανά ημέρα και τα κύρια σημεία της ελληνικής επιχειρηματολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις