Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει», γράφει ο Κωσταράκος
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος τώρα: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει», γράφει ο Κωσταράκος

Έβρος τώρα: Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος αποτυπώνει την πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Έβρος τώρα: Την πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποτυπώνει με ανάρτησή του ο Στρατηγός Κωσταράκος, στην οποία τόνισε ότι οι υβριδικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα σε Έβρο και νησιά έχουν βασιστεί στα πρόσφατα επεισόδια στα νησιά και το “διχασμό” εντός της Ελλάδας.

Ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχαήλ Κωσταράκος με μία αιχμηρή ανάρτηση που έκανε στα Social Media σημειώνει ότι η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες εκτελεί μια εισβολή υβριδικής μορφής με την οποία εκτιμά θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και θα εξαναγκάσει την Αθήνα και τις Βρυξέλλες να υποκύψουν στις τουρκικές γεωπολιτικές και οικονομικές απαιτήσεις.

Όπως σημειώνει ο στρατηγός Κωσταράκος, οι ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους απέναντι στα γυναικόπαιδα, τονίζοντας με έμφαση ότι η Άγκυρα υπερεκτίμησε τις εικόνες στα νησιά με τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ νησιωτών και ΜΑΤ. «Φαίνεται ότι έκαναν λάθος στη εκτίμηση τόσο για το διχασμό όσο για και την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η υβριδική εισβολή είναι για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο χειρότερος εφιάλτης. Ο εχθρός δεν επιτίθεται με αποβατικές δυνάμεις, πυρά και αεροπορία αλλά με αθώους και άοπλους πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν κρατάνε πολυβόλα και τυφέκια αλλά μωρά, και αντί για σχηματισμούς μάχης είναι οικογένειες με γυναικόπαιδα. Τα όπλα μας είναι άχρηστα για την αντιμετώπιση των εισβολέων. Δεν πρέπει, εφόσον είναι δυνατόν, να χυθεί ούτε σταγόνα αίμα. Δική τους ή δική μας. Η αστυνομία και το λιμενικό είναι και εδώ στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίξουμε, λαός και ένοπλες δυνάμεις, για την επιβολή των αποφάσεων της κυβέρνησης και την αναχαίτιση της εισβολής.

Η ανάρτηση του στρατηγού Κωσταράκου
Δείτε ακόμη

Βίντεο: ΜΚΟ οδηγούν τους μετανάστες στο λιμάνι και τους λένε ότι μπορούν να φύγουν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις