ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2: “Σπάνιο, συγχαρητήρια στους παίκτες μου”, λέει ο Φερέιρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2: “Σπάνιο, συγχαρητήρια στους παίκτες μου”, λέει ο Φερέιρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2: Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού (με ανατροπή) στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

05.03.2020 | 10:37

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2: Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού και πήρε το προβάδισμα για τον πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με 0-2, οι Θεσσαλονικείς επέδειξαν ψυχή… λεόντων, επέστρεψαν από την «κόλαση» και πραγματοποίησαν μια τεράστια ανατροπή νικώντας εν τέλει με 3-2. Πήραν έτσι το προβάδισμα για την πρόκριση στον τέταρτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου για εκείνους. Φυσικά τα πάντα παραμένουν ανοικτά ενόψει του επαναληπτικού στον Πειραιά σε περίπου ένα μήνα.

Οι Βαλμπουενά και Μίσιτς έκαναν μια μαγική εμφάνιση για τις δυο ομάδες. Ειδικά ο Γάλλος έδειχνε να είναι παντού για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κροάτης έβαλε ακόμα ένα τρομερό γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Σισέ, Τσιμίκας, Πέλκας και Ινγκανσον.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (81’ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89’ Εσίτι), Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ομάρ (70’ Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2: Τρελό το πρώτο 15λεπτο, είπε ο Μαρτίνς

Για ένα… τρελό παιχνίδι έκανε λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς, στην Τούμπα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, είδε την ομάδα του να προηγείται με 2-0 νωρίς, αλλά τελικά να χάνει 3-2 στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ωστόσο, πως παρά την ήττα, η ομάδα του μπορεί να περάσει στον τελικό.

«Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν τρελά. Με δύο ευκαιρίες βάλαμε δύο γκολ και μετά το ίδιο έκανε και ο ΠΑΟΚ, βγάζοντας αντίδραση. Είχαμε και οι δύο ομάδες ευκαιρίες στη συνέχεια και για να πετύχουμε και τρίτο γκολ και πήγαμε ισόπαλες στα αποδυτήρια. Και στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν δυνατοί, είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε κι άλλο γκολ, αλλά τελικά το πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Είναι όλα ανοικτά. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτό που μετράει είναι η ήττα. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι στην έδρα μας, θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα παίξουμε πολλά παιχνίδια ως τότε. Έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε ότι θα περάσουμε στον τελικό, γιατί έχουμε πολλές δυνατότητες».

Φερέιρα: Συγχαρητήρια στους παίκτες μου

Το αρχικό 0-2 του Ολυμπιακού έφερε έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά των παικτών και του προπονητή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι πρωταθλητές κατάφεραν να το γυρίσουν, ωστόσο η πίεση παραμένει έντονη στον προπονητή της ομάδας, Αμπελ Φερέιρα, που είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Δεν ξέρω αν γνωρίζεται πόσα γκολ έχουμε βάλει από στατικές φάσεις. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, ο καθένας έχει μια άποψη, δεν θα διαφωνήσω, σήμερα δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί, όσοι είμαστε εδώ. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, δεν είναι ότι δεν θέλουμε, υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν βγαίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Οι στατικές φάσεις είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να δουλέψουμε».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στάθηκε στην ανατροπή από το 0-2 του Ολυμπιακού. «Κάτι το οποίο συνέχεια λέω στους παίκτες μου, είναι ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αποτελέσματα, αλλά αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα, αλλά πάντα πρέπει να δίνουμε ότι έχουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, για την ακρίβεια είναι κάτι σπάνιο, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτό που πέτυχαν και είναι μια καλή απάντηση σε αυτά που ειπώθηκαν ότι τα αποδυτήρια δεν είναι ενωμένα, έδειξαν ότι το θέλουν πάρα πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όντας ο πρώτος μου χρόνος εδώ, νιώθω περηφάνια που προπονώ αυτούς τους παίκτες, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Τώρα ξέρουμε καλά ότι θα χρειαστεί να πάμε στην έδρα τους, να παίξουμε, να υποφέρουμε όπως σήμερα που μείναμε με δέκα. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να περάσουμε, θα είναι τελικός ξεκάθαρα και θα παλέψουμε για να περάσουμε», είπε.

Exit mobile version