Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος σήμερα: Τούρκοι φώναζαν στους μετανάστες να επιτεθούν στους Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος σήμερα: Τούρκοι φώναζαν στους μετανάστες να επιτεθούν στους Έλληνες

Έβρος σήμερα: Μετανάστες και πρόσφυγες πέταξαν κινητά, έκοψαν τον φράχτη και προσπάθησαν να μπουν στα ελληνικά σύνορα.

Έβρος σήμερα: Διαρκείς προσπάθειες να σπάσουν το φραγμό των ελληνικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκική μεθόριο κάνουν εκατοντάδες μετανάστες από νωρίς σήμερα το πρωί, με τη «βοήθεια» της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, αφού εκσφενδονίζουν δακρυγόνα που προέρχονται από το συγκεκριμένο Σώμα, παράλληλα με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η κατάσταση που είχε ηρεμήσει χθες, πιθανότατα λόγω της παρουσίας της ηγεσίας της ΕΕ στην περιοχή του Έβρου, από νωρίς σήμερα το πρωί, παραμένει έκρυθμη.

Δείτε τα δύο βίντεο ντοκουμέντα από τα επεισόδια στον Έβρο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από την ελληνική πλευρά και  δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Στα βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την τουρκική αστυνομία.

Νέοι τεχνητοί φράκτες μεταφέρονται στις Καστανιές για ενίσχυση της διόδου που οδηγεί στην Τουρκία και βρίσκεται στο στόχαστρο των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Έβρος σήμερα: Οι Τούρκοι φώναζαν στους μετανάστες να επιτεθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς

Όπως μετέδωσε το Cnn, οι Τούρκοι φώναζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα στον κόσμο να επιτεθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς και στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο 1.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί τους απέτρεψαν να μπουν στην χώρα και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ έγινε και εκτεταμένη ανταλλαγή χημικών και από τις δύο πλευρές. Από τα επεισόδια έσπασαν και οχήματα του ελληνικού στρατού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν και άνοιξαν έξι τρύπες στο φράχτη ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στους κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν πως η κατάσταση δεν είναι καινούρια για αυτούς, ωστόσο δεν υπήρχε τέτοιος όγκος ανθρώπων που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Επίσης, φοβούνται τη στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είπε ότι θα ανοίξει τα σύνορα.

Μάλιστα, οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα: «Δεν φοβόμαστε, είμαστε εδώ να κρατήσουμε τις Θερμοπύλες της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις