Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στεφανής Φαρμακονήσι: “Προστατεύουμε τα σύνορα με σθένος”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής Φαρμακονήσι: “Προστατεύουμε τα σύνορα με σθένος”

Στεφανής Φαρμακονήσι: Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ενδεικτική της στήριξης της πολιτικής ηγεσίας στους φρουρούς των θαλάσσιων συνόρων μας προχώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στεφανής Φαρμακονήσι: Ανάρτηση από το Φαρμακονήσι για τις προσπάθειες του Στρατού και της Ακτοφυλακής για την προστασία των συνόρων έκανε ο υφ. Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Στην ανάρτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Στεφανής αναφέρει ότι καθημερινά επιχειρούνται αρκετές προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, ωστόσο όπως αναφέρει ο ίδιος περιορίζονται καθημερινά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Φαρμακονήσι. Εξαιρετική η συνεργασία Στρατού και Ακτοφυλακής και εδώ.
Πολλές οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, αλλά με αποφασιστικότητα, σθένος, υψηλό ηθικό και αίσθηση του καθήκοντος περιορίζονται καθημερινά.

Βολές, ασκήσεις ετοιμότητας και η απόλυτη θέση μας για την προάσπιση των συνόρων μας είναι όχι μόνο μήνυμα, αλλά και ρεαλιστική απόδειξη της αποφασιστικότητας μας».

Με Magna των Αμφίβιων Καταδρομέων σε επιχείρηση ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ενδεικτική της στήριξης της πολιτικής ηγεσίας στους φρουρούς των θαλάσσιων συνόρων μας προχώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο «μαυροσκούφης» πρώην Αρχηγός ΓΕΣ επιβιβάστηκε μέσα στη νύχτα μαζί με αμφίβιους καταδρομείς του 2ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού σε ταχύπλοο Μagna 9,60 και έλαβε μέρος δύο φορές-τα μεσάνυχτα και λίγο πριν από τα ξημερώματα-σε περιπολία η οποία κατέληξε σε επιχείρηση αποτροπής.

Το ελληνικό πλωτό εντόπισε λέμβο πάνω στην οριογραμμή η οποία μετέφερε μετανάστες και μάλιστα υπό την καθοδήγηση όπως αποδείχθηκε σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής. Η αποφασιστική στάση του πληρώματος έβαλε φραγμό στη δουλεμπορική λέμβο και την ανάγκασε να επιστρέψει πίσω στα τουρκικά παράλια. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μάλιστα ανέβασε και ένα μικρό βίντεο αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αιγαίο. Τα σύνορά μας φυλάσσονται σκληρά και αποτελεσματικά. Με αισιοδοξία, πίστη, δύναμη, ομοψυχία και στάση νικητή!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις