Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μεταναστευτικό Ελλάδα: Τα «βέλη» της Γεννηματά προς την ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό Ελλάδα: Τα «βέλη» της Γεννηματά προς την ΕΕ

Μεταναστευτικό Ελλάδα: Σχολιάζοντας την σημερινή παρουσία της ηγεσίας της ευρωπαϊκής ένωσης στο Έβρο η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η επίσκεψη είναι καλή και χρήσιμη.

Μεταναστευτικό Ελλάδα: Αιχμηρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην στάση που κρατά μέχρι τώρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής. Σχολιάζοντας την σημερινή παρουσία της ηγεσίας της ευρωπαϊκής ένωσης στο Έβρο η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η επίσκεψη είναι καλή και χρήσιμη αλλά πέρα από ευχολόγια δεν συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δεν υπήρξε καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν. «Η Ευρώπη δεν δείχνει διάθεση να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Μόνη λύση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι είναι να θέσουμε ακόμα και βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης εάν αυτή δεν αφαιρέσει τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Μας είπανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης, καλό και αυτονόητο. Δεν μπορεί όμως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να εξαντλείται σε μια αόριστη διακήρυξη για την ενίσχυση της Frontex και σε εκταμίευση επιπλέον ποσών για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Χορτάσαμε από λόγια απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και συγκεκριμένες πράξεις. Δε γίνεται να συνεχίσουν να μας λένε κατάμουτρα και μετά από τις ενέργειες Ερντογάν ότι θεωρούν ισχυρή και εφαρμόσιμη την κοινή δήλωση. Δε γίνεται να συνεχίσουμε να είμαστε αποθήκη ψυχών και να μας προκαταβάλουν μισθώματα.»

Μεταναστευτικό Ελλάδα: Τα συγχαρητήρια της Γεννηματά στον στρατό

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι από τις τουρκικές ενέργειες η κοινή δήλωση ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας κατέρρευσε δημιουργώντας νέα δεδομένα και άσκησε κριτική και κατά του πρωθυπουργού ζητώντας του εκ νέου να θέσει θέμα σύνοδο κορυφής αλλά και να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Αναρωτιέμαι τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο κ. Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι είναι αρκετά τα όσα ακούστηκαν από αυτούς εμείς απαντάμε όχι.

Έθεσε ναι ή όχι θέμα άμεσης αναστολής του Δουβλίνο , ζήτησε ναι ή όχι την αποσυμφόρηση των νησιών και κατανομή προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και ποιες είναι οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Ευρώπης για την ενίσχυση της Frontex με μέσα και προσωπικό. Φημολογείται ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει νέα συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ερντογάν . Θα είναι παρούσα ή όχι η Ελλάδα; Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα φύγουν εμείς όμως θα μείνουμε με το πρόβλημα. Είναι αναγκαία όσο ποτέ η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο ελληνικός λαός θέλει να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια ότι υπάρχει συνεννόηση και εθνική γραμμή».

Η κ. Γεννηματά έδωσε συγχαρητήρια στο στρατό και στην αστυνομία αλλά μίλησε και για τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που αποδεικνύει όπως είπε ότι σέβεται τις ανθρωπιστικές αξίες. «Η χώρα μας είναι αντιμετώπιση με άμεση απειλή για την ασφάλεια της. Ο Ερτογάν πέρασε από τις απειλές στις πράξεις με πειρατικές ενέργειες εκμεταλλευόμενος την δυστυχία των προσφύγων. Επιχειρεί να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ελλάδα αντιδρά, ο ελληνικός λαός έδειξε ανθρωπισμό και είναι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την ασφάλεια του. Απαιτεί από όλους μας ομοψυχία ,συνεννόηση και εθνική γραμμή. Θέλω να ευχαριστήσω τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και τους συνοριοφύλακες, τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν. Είμαστε στο πλάι τους. Ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία αποδεικνύει ότι σέβεται τις ανθρωπιστικές αξίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις