Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γάμοι ομοφύλων Ρωσία: Απαγόρευση Πούτιν μέσω συνταγματικής αναθεώρησης
ΚΟΣΜΟΣ

Γάμοι ομοφύλων Ρωσία: Απαγόρευση Πούτιν μέσω συνταγματικής αναθεώρησης

Γάμοι ομοφύλων Ρωσία: Στις παραδοσιακές αξίες στρέφεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν που σκέφτεται να επιτρέπει τον γάμο μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια.

Γάμοι ομοφύλων Ρωσία: Τον πλήρη αποκλεισμό του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θέλει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα επιχειρήσει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα θα ορίζει ως γάμο μόνον την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Η συγκεκριμένη είναι μία από τις συνταγματικές τροποποιήσεις που πρότεινε ο ισχυρός πολιτικός και που θα τεθούν στη λαϊκή ψήφο. Ορισμένοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να κρατηθεί στην εξουσία. Να κρατηθεί όμως ακόμα και μετά το πέρας της προεδρικής του θητείας που λήγει το 2024. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η διακήρυξη της πίστης των Ρώσων στον Θεό. Επιπλέον, η απαγόρευση να παραδοθεί οποιοδήποτε ρωσικό έδαφος, κάτι που σχετίζεται με την Κριμαία.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι προτάσεις δεν αντανακλούν τόσο τις παραδοσιακές αξίες, όσο παρέχουν νομική βάση στον Ρώσο πρόεδρο να παραμείνει σε θέση επιρροής και μετά το 2024. Ανάμεσα στις προτεινόμενες αλλαγές είναι και η συνταγματική κατοχύρωση ενός οργάνου, ελάχιστα γνωστού στη Ρωσία, που ονομάζεται «κρατικό συμβούλιο» και που ορισμένοι θεωρούν ότι θα αποτελέσει τη μελλοντική βάση εξουσίας του Πούτιν. Κάποιες άλλες τροπολογίες θα αφορούν στην ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών. Πάντως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλείται να πείσει τους Ρώσους για την αναγκαιότητα των αλλαγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις