Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέσβος μετανάστες: Aρματαγωγό πλοίο στο νησί για την προσωρινή διαμονή προσφύγων
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος μετανάστες: Aρματαγωγό πλοίο στο νησί για την προσωρινή διαμονή προσφύγων

Λέσβος μετανάστες: Τα τελευταία 24ωρα το λιμάνι του νησιού έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο υπαίθριο καταυλισμό αφού 334 πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται σε λεωφορεία.

Λέσβος μετανάστες: Αρματαγωγό πλοίο μεταβαίνει στη Λέσβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών που πέρασαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και έπειτα. Πηγές του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες. Οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα. Τα τελευταία 24ωρα το λιμάνι του νησιού έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο υπαίθριο καταυλισμό αφού 334 πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται σε λεωφορεία, μετά το μπλόκο των κατοίκων για την μεταφορά τους στο ΚΥΤ της Μόριας.

Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της καθαρής Δευτέρας και έως τις 9 το πρωί σήμερα. Σε αυτό συμβάλλουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου την Κυριακή και την καθαρή Δευτέρα 1 και 2 Μαρτίου πέρασαν 1119 άτομα. Την Κυριακή στη Λέσβο πέρασαν 518 άτομα, στη Χίο 253 και στη Σάμο 83. Την Καθαρή Δευτέρα στη Λέσβο πέρασαν 94 άτομα, στη Χίο 79 και στη Σάμο 92. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου το, Φεβρουάριο συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών 1501 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 521 στη Λέσβο, 412 στη Χίο και 568 στη Σάμο.

Δείτε ακόμα

“Δεν σέβονται τίποτα, έχουν καταστρέψει το περιβάλλον” – Καταγγελίες κατοίκων ότι μετανάστες βανδάλισαν εκκλησάκι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις