Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτες – ντουλάπα: Γεωργιανοί “άνοιξαν” σπίτι στην Ηλιούπολη και βρέθηκαν κρυμμένοι
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες – ντουλάπα: Γεωργιανοί “άνοιξαν” σπίτι στην Ηλιούπολη και βρέθηκαν κρυμμένοι

Διαρρήκτες - ντουλάπα: Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς διαρρήκτες, εξιχνιάζοντας τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από σπίτι στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Διαρρήκτες – ντουλάπα: Μέσα από τη… ντουλάπα και κάτω από το κρεβάτι, έβγαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρεις Γεωργιανούς διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν παραβιάσει διαδοχικά διαμέρισμα στην Ηλιούπολη και την αποθήκη του σπιτιού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν οι δράστες της εισβολής στη διώροφη κατοικία από την οποία απουσίαζαν οι ένοικοι, έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, που είχαν ειδοποιηθεί από περίοικους για κάποιους περίεργους θορύβους, αδυνατώντας να βγουν από άλλη έξοδο, σκέφτηκαν κατ αρχήν τη ντουλάπα. Οι δύο μπήκαν μέσα κι έκλεισαν την πόρτα, ενώ ο τρίτος της ομάδας μπήκε κάτω από το κρεβάτι. Όμως, καθώς το “σύνδρομο της ντουλάπας” έχει πληγώσει το κύρος της ΕΛ.ΑΣ, στην πολύκροτη υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου, όπου ένας ληστής έμεινε μέσα στη ντουλάπα δέκα τέσσερις ώρες και κατάφερε να διαφύγει, τις κρύπτες αυτές, δεν τις αφήνει πια έτσι, χωρίς λεπτομερή έλεγχο, όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι στο εσωτερικό σπιτιού βρίσκονται εισβολείς.

Οι τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 24 και 23 ετών, λίγο πριν από τη σύλληψή τους, είχαν διαρρήξει οικία στην Ηλιούπολη.

“Βραδινές ώρες”, αναφέρει η Αστυνομία, “εισήλθαν σε διώροφη κατοικία και παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας διαμερίσματος, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια. Στη συνέχεια, με την ίδια μέθοδο, εισήλθαν στην ισόγεια αποθήκη της οικίας, πλην όμως εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κρυμμένοι μέσα σε ντουλάπα και κάτω από κρεβάτι και συνελήφθησαν”.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστική κάρτα, γάντια μιας χρήσης, ζευγάρι κάλτσες, μαντήλι προσώπου καθώς και τα αντικείμενα, ρολόγια και τιμαλφή που είχαν αφαιρεθεί από το διαμέρισμα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Έρευνα και για άλλες διαρρήξεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται, καταλήγει η Αστυνομία, η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Το επίσης απίστευτο είναι ότι στις 5 Νοεμβρίου 2019, είχε επαναληφθεί σε σπίτι πάλι της Ηλιούπολης, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και πάλι, είχαν ξετρυπώσει από την ντουλάπα 53χρονο διαρρήκτη.

Στο βίντεο, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, φαινόταν το εσωτερικού του σπιτιού, το οποίο ο δράστης, είχε κάνει άνω κάτω στην προσπάθειά του να βρει μετρητά και χρυσαφικά. Παράλληλα ακούγονταν οι φωνές των αστυνομικών, οι οποίοι τον έψαχναν με φακούς και αφού τον εντόπισαν μέσα στη ντουλάπα, τον κάλεσαν να βγει έξω με τα χέρια ψηλά. Όπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος, είχε προχωρήσει στη διάρρηξη ακόμη πέντε διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία στην Ηλιούπολη, ενώ αναζητήθηκε και ο συνεργός του, με τον οποίο κατηγορήθηκαν για τη διάπραξη τουλάχιστον δώδεκα διαρρήξεων στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις