Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Τα 3 έξυπνα βήματα για να είναι έτοιμος στο «πι και φι»
PLUS

Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Τα 3 έξυπνα βήματα για να είναι έτοιμος στο «πι και φι»

Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Χρειάζεται να ελέγξεις τις οδηγίες του κατασκευαστή που αφορούν τον καθαρισμό.

Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Δεν είναι καθόλου απίθανο το καθιστικό, ο καναπές ή η πολυθρόνα σου να είναι το αγαπημένο σου σημείο μέσα στο σπίτι. Ιδιαίτερα εάν είναι σε πολύ ξεχωριστή θέση, θα πρέπει να το διατηρείς καθαρό και αστραφτερό σαν καινούργιο. Εάν γευματίζεις πάνω στον καναπέ ή χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου τα απογεύματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ρίξεις κάτι επάνω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λεκές.

Επίσης, είναι εκεί όπου συνήθως κάθονται οι καλεσμένοι σου. Φρόντισε, λοιπόν, να έχει την περιποίηση που του αρμόζει. Πριν εφαρμόσεις τα παρακάτω βήματα φρόντισε να ελέγξεις τις οδηγίες του κατασκευαστή που αφορούν τον καθαρισμό. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν όλα τα υλικά την ίδια μεταχείριση. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός ενός δερμάτινου καναπέ ενδέχεται να απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή από έναν υφασμάτινο.

1. Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Σκούπισε

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου είναι να σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Θα πρέπει να “περάσεις” όλη την επιφάνεια για να απομακρύνεις τη σκόνη και τα σκουπίδια. Εάν αυτά μείνουν, ενδέχεται να αναμειχθούν με τα προϊόντα καθαρισμού και να δημιουργηθούν πρόσθετοι λεκέδες. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να σκουπίσεις εξονυχιστικά όλα τα σημεία δίνοντας περισσότερη προσοχή στις γωνίες. Δε χρειάζεται να έχει κάποιο λεκέ ο καναπές σου για να κάνεις αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να την εντάξεις στις εβδομαδιαίες δουλειές του σπιτιού καθώς αποτελεί ταυτόχρονα μια πρόληψη από αλλεργίες που δημιουργούνται από σκόνη. Απαραίτητη δε είναι εάν το κατοικίδιό σου συνηθίζει να απολαμβάνει κι εκείνο τον καναπέ σου.

2. Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Αφαίρεσε τις οσμές

Οι μυρωδιές σε έναν καναπέ δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Είναι πιθανόν να αισθάνεσαι μια δυσοσμία στον καναπέ, αλλά να μην υπάρχει κάποιος εμφανής λεκές. Επίσης, το κατοικίδιό σου ίσως να “έβαλε τη σφραγίδα” του σε κάποιο σημείο του καναπέ σου χωρίς να το αντιληφθείς. Για την αντιμετώπιση της κακοσμίας, σου προτείνουμε δύο δραστικές λύσεις. Η πρώτη αφορά τη χρήση μαγειρικής σόδας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πασπαλίσεις με τη σόδα το σημείο του καναπέ που θεωρείς ότι μυρίζει και να την αφήσεις να δράσει για 20 λεπτά ή παραπάνω εάν είναι αρκετά έντονο. Στη συνέχεια, σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα. Η δεύτερη εναλλακτική εφαρμόζεται στην περίπτωση που δεις ότι η μυρωδιά επιμένει. Ανακάτεψε, λοιπόν, τη σόδα με λίγο στεγνό καθαριστικό χαλιών, περίμενε για ακόμα 20 λεπτά και σκούπισε ξανά τις σκόνες.

3. Καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι: Εξαφάνισε τους λεκέδες

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καλό θα ήταν να καθαρίσεις το σημείο τη στιγμή που γίνεται ο λεκές και όχι να περάσουν μέρες και να “ποτίσει” τον καναπέ. Το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι αποτελεί μια δραστική λύση ακόμα και για τους λεγόμενους δύσκολους λεκέδες. Άλλωστε, τα δύο αυτά υλικά είναι top στη λίστα των φυσικών καθαριστικών λόγω των ιδιοτήτων τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις