Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός κρούσματα: Ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτοι ασθενείς και στην Ισλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός κρούσματα: Ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτοι ασθενείς και στην Ισλανδία

Κορονοϊός κρούσματα: Μέχρι στιγμής ο φονικός ιός που έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, στοίχισε τη ζωή σε 2,978 ανθρώπους.

Κορονοϊός κρούσματα: Οι υγειονομικές αρχές της Ισλανδίας ανακοίνωσαν ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβεβαιώθηκαν τα τρία πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Ο πρώτος ασθενής διαγνώστηκε την Παρασκευή και οι άλλοι δύο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Και οι τρεις ασθενείς είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τη βόρεια Ιταλία, εξήγησαν οι αρχές. Ο κορωνοϊός έριξε τα πλοκάμια του σε περισσότερες από 60 χώρες και συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι. Χθες, καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη. Μέχρι στιγμής ο φονικός ιός που έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, στοίχισε τη ζωή σε 2,978 ανθρώπους ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δεκάδες χώρες του πλανήτη ξεπερνά τα 87 χιλιάδες. Προχθές καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ ενώ το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πρόκειται για 40χρονο που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και επέστρεψε μέσω του αεροδρομίου Charleroi του Βελγίου, δήλωσε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ, σύμφωνα με το RTL. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα επτά όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ. Συνολικά 100 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό στη Γαλλία, οι 86 εκ των οποίων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε προχθές ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των 73 κρουσμάτων.

Κορονοϊός κρούσματα: Απαγόρευση των πτήσεων από την Τουρκία

Δύο από αυτούς τους ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους και 12 έχουν αναρρώσει, διευκρίνισε ο Γάλλος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Παρίσι, όπου προσέθεσε ότι οι εννέα εκ των ασθενών που νοσηλεύονται βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα στην Ιταλία “σαρώνει” ο κορωνοϊός με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι οι θάνατοι έφτασαν τους 29 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1000.   Τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας COVID-19 καταγράφονται στη Λομβαρδία, με 552 ασθενείς, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνα (πμε 213 ασθενείς και το Βένετο με 189.

Η Τουρκία επέκτεινε τις απαγορεύσεις πτήσεων εξαιτίας του φονικού ιού, αναστέλλοντας τα δρομολόγια από και προς την Ιταλία, το Ιράκ και τη Νότια Κορέα, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα. Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν ήδη σταματήσει τις πτήσεις προς την Κίνα και το Ιράν. «Λόγω της κατάστασης με τον κοροναϊό, εφαρμόζουμε άλλο ένα μέτρο έπειτα από συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου μας. Όλες οι επιβατικές πτήσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας, Νότιας Κορέας και Ιράκ θα ανασταλούν τα μεσάνυχτα» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός, σε μια ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα

Μέσω e-mail στο Taxis η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις