Βομβιστές ΑΤΜ: Με μάσκες και αποκριάτικες στολές οι δράστες

ΕΛΛΑΔΑ

Βομβιστές ΑΤΜ: Με μάσκες και αποκριάτικες στολές οι δράστες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Βομβιστές ΑΤΜ: Φορώντας τις μάσκες και τις στολές, επιχείρησαν να αρπάξουν τις κασετίνες από Α.Τ.Μ στον Δρυμό του Ωραιοκάστρου.

02.03.2020 | 18:53

Βομβιστές ΑΤΜ: Πίσω από αποκριάτικες μάσκες και λευκές στολές καρναβαλιστών, κρύβονταν δύο… βομβιστές των Α.Τ.Μ, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Φορώντας τις μάσκες και τις στολές, για να δίνουν σε όποιον τους έβλεπε την εικόνα των καρναβαλιστών, επιχείρησαν να αρπάξουν τις κασετίνες από Α.Τ.Μ στον Δρυμό του Ωραιοκάστρου, αλλά απέτυχαν, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Ωστόσο, καθώς για τη δράση τους, στις ανατινάξεις ΑΤΜ, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την έκρηξη κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας ακόμη και η ΕΚΑΜ! Ακολούθησε καταδίωξη των… καρναβαλιστών βομβιστών, μέσα στα στενά του χωριού όπου έγινε η έκρηξη και εν τέλει παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν συνελήφθησαν.

Πρόκειται για δύο 41χρονους, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, ξημερώματα Κυριακής, αφού προκάλεσαν έκρηξη με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου στο μηχάνημα τράπεζας, που ήταν εγκατεστημένο στο κτίριο της παλαιάς Δημοτικής Κοινότητας Μυγδονίας.

Πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία την αμφίεση και τις κινήσεις των δύο δραστών, μέχρι τη σύλληψή τους:

“Πρώτες πρωινές ώρες, οι ανωτέρω επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φορώντας ολόσωμες φόρμες λευκού χρώματος, καθώς και αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού  υποκαταστήματος,  το οποίο είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου στην περιοχή του Δρυμού και προκάλεσαν έκρηξη χωρίς όμως να αφαιρέσουν τις κασετίνες. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς των προαναφερόμενων υπηρεσιών και συνελήφθησαν παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν”.

Και στις 8 Φεβρουαρίου

Από την  έρευνα, που ακολούθησε, προέκυψε ότι  στις  8 Φεβρουαρίου 2020, οι δυο ημεδαποί, επιβαίνοντες στο ίδιο όχημα, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή της Λητής, το οποίο ήταν επίσης τοποθετημένο σε πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου και προκάλεσαν έκρηξη. Όμως και τότε δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν  τις κασετίνες του μηχανήματος.

Η μέθοδος ανατίναξης

Και στις δύο περιπτώσεις, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία,  οι δράστες προκάλεσαν την έκρηξη με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου ( PLOFKRAAK ). Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι φόρμες και οι αποκριάτικες μάσκες, ένα πιστόλι κρότου- αερίου, πλαστικά γάντια καθώς και κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού σε απόπειρα και κατ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, βία κατά δικαστικών προσώπων και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Exit mobile version