Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Λέσβος: Επεισόδια στη Μόρια -Πέτρες και ξύλα κατά αστυνομικών
ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Μετανάστες Λέσβος: Επεισόδια στη Μόρια -Πέτρες και ξύλα κατά αστυνομικών

Μετανάστες Λέσβος: Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από φήμες ότι όσοι έρχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νησί φεύγουν κατευθείαν για την ελληνική ενδοχώρα.

Μετανάστες Λέσβος: Νέα απόπειρα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης έκαναν πριν από λίγο μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας. Φήμες που διαρρέονται στον καταυλισμό και προκαλούν αναταραχή, λένε ότι όσοι φθάνουν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο φεύγουν στην ελληνική ενδοχώρα. Αυτή η φημολογία έρχεται να προστεθεί στα «μηνύματα στα κινητά» που ισχυρίσθηκαν ότι είχαν λάβει ορισμένοι και έλεγαν ότι είχαν ανοίξει τα σύνορα. Μετά από αυτά τα μηνύματα μάλιστα, είχαν κινηθεί προς το λιμάνι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Εκεί, ξέσπασαν επεισόδια στο ύψος του Καρά Τεπέ με τους αστυνομικούς που τους απώθησαν πίσω στη Μόρια. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στη Μόρια είναι ισχυρές και κατάφεραν να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν στον ελαιώνα, ανάβοντας φωτιές και εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι εξαγριωμένοι μετανάστες επιχείρησαν να κάνουν και καθιστική διαμαρτυρία, αλλά τελικά υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Μετανάστες Λέσβος: Άρνηση να επιστρέψουν στον καταυλισμό

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, το πρωί της Δευτέρας στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 500 αιτούντες άσυλο για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν από τον καταυλισμό με σκοπό να κατεβούν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Περίπου 200 μέτρα μετά την είσοδο του ΚΥΤ δυο διμοιρίες ΜΑΤ τους σταμάτησαν ενώ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι συγκεντρωμένοι αρνούνταν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Έβρος τώρα: Φωτιά στη Στέρνα

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως φωτιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στο χωριό Στέρνα στον Έβρο λίγη ώρα πριν. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες ενώ η φωτιά καίει ξερά χόρτα. Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στις Καστανιές και στην ευρύτερη περιοχή, με τους μετανάστες να πετούν πέτρες και ξύλα κατά των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, από την πλευρά της Τουρκίας εξαπολύονταν χημικά προς τους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων ώστε να αποτρέψουν την απόπειρα εισβολής στο ελληνικό έδαφος. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις