Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έβρος τώρα: Τα σύνορά μας φυλάσσονται άριστα, λέει ο Παναγιωτόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος τώρα: Τα σύνορά μας φυλάσσονται άριστα, λέει ο Παναγιωτόπουλος

Έβρος τώρα: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε , μαζί με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο

Έβρος τώρα: Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής. «Ήρθαμε σήμερα εδώ στις Καστανιές του Έβρου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν εδώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης» συμπλήρωσε, ενώ όπως δήλωσε, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ενίσχυση από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ωστόσο, όπως είπε, εάν χρειαστεί θα το κάνει.

«Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό. Οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα από την τουρκική πλευρά, ωστόσο όπως είπε «από κει και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας». Ερωτηθείς για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απάντησε ότι «δεν ξέρουμε πόσοι είναι, αλλά υποθέτω ότι ο αριθμός αυξομειώνεται».

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των δυνάμεων στα σύνορα απάντησε πως «αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις. Θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να φυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας», ενώ τόνισε πως «όσοι πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, συνελήφθησαν και κρατούνται». Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Δείτε ακόμη

O Mητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις