Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έβρος – Τουρκία: “Έχουν φύγει 76.358 πρόσφυγες από την Αδριανούπολη”, λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Έβρος – Τουρκία: “Έχουν φύγει 76.358 πρόσφυγες από την Αδριανούπολη”, λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ

Έβρος - Τουρκία: Με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Κυριακής, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε πως «έως τις 9.55 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358».

Έβρος – Τουρκία: Συνεχίζει να παραμένει τεταμένη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα περιμένοντας να περάσουν στον ελλαδικό χώρα. Την ίδια στιγμή, η τουρκική προπαγάνδα καλά κρατεί, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να υποστηρίζει πως 76.358 πρόσφυγες και μετανάστες εγκαταλείπουν την Τουρκία.Συγκεκριμένα, ο Σοϊλού ανέφερε πως «μέχρι τις 9.55 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358. Ανοίξαμε τις πόρτες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να μείνουν στην Τουρκία ή να αποχωρήσουν», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σήμερα, Κυριακή, το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο. Τα drone και οι θερμικές κάμερες εντόπιζαν συνεχώς ολιγομελείς ομάδες να βρίσκονται παράλληλα με τον φράχτη, από την πλευρά της Τουρκίας, προσπαθώντας να εντοπίσουν το σημείο εκείνο όπου δεν ήταν έντονη η παρουσία αστυνομίας και στρατού για να μπορέσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Οι Τούρκοι οδηγούν ποινικούς στα σύνορα

Στεφανής: 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας τη νύχτα

Ο υφυπουργός Άμυνας,Αλκιβιάδης Στεφανής, γνωστοποίησε πως έγιναν περί τις 9.600 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι όλες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων. Λίγο πριν αναχωρήσει και ίδιος για τον Έβρο, έκανε λόγο για μία δύσκολη στιγμή, που απαιτεί από τους Έλληνες να δείξουν ομοψυχία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις