Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων: Έκρυβαν τα οχήματα σε υπόγεια γκαράζ και τα διέλυαν
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Έκρυβαν τα οχήματα σε υπόγεια γκαράζ και τα διέλυαν

Κλοπές αυτοκινήτων: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη του διδύμου των δραστών των κλοπών, που εξορμούσαν από την περιοχή του Ασπροπύργου.

Κλοπές αυτοκινήτων: Πρώτα νοίκιαζαν με ψευδή στοιχεία, υπόγεια, κλειστά γκαράζ και στη συνέχεια έκλεβαν αυτοκίνητα από όλη τη χώρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα οδηγούσαν μέσα σ’ αυτά, μέχρι να κοπάσουν οι αναζητήσεις της Αστυνομίας, μέσω περιπολικών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Όταν θεωρούσαν ότι οι έρευνες είχαν κοπάσει και ένοιωθαν ασφαλείς, ξεκινούσαν τις διαδικασίες διάθεσής τους με αλλαγή των στοιχείων, σε ενδιαφερόμενους. Από την Αστυνομία θεωρούνται hi tech δράστες κλοπών οχημάτων, καθώς στη διάθεσή τους είχαν  ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (εγκεφάλους και κλειδιά οχημάτων), καθώς και παρεμβολείς σημάτων ( jammer ), για να αφαιρούν τα οχήματα και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους.

Με την αναφορά στους “παρεμβολείς σημάτων”, τα γνωστά  jammer, η Αστυνομία εννοεί τις ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες οι δράστες των κλοπών, καταφέρνουν την ώρα που ο ιδιοκτήτης πατά το δικό του μπουτόν για να κλειδώσει το σταθμευμένο όχημά του, το ίδιο κάνουν κι εκείνοι που παρακολουθούν από μακριά! Με τον τρόπο αυτό, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αντιγράφουν ηλεκτρονικά τους κωδικούς απασφάλισης του οχήματος και έτσι γίνονταν κύριοι του οχήματος με δυνατότητα να το ανοίγουν και να το κλειδώνουν όποτε ήθελαν!

Κλοπές σε διάφορες περιοχές της χώρας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες, κατόπιν των καταγγελιών αρκετών ιδιοκτητών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας για τις συνθήκες κλοπής, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη του διδύμου των δραστών των κλοπών, που εξορμούσαν από την περιοχή του Ασπροπύργου.

Έτσι, προσήχθη, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. από την περιοχή του Ασπρόπυργου, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, 30χρονος ημεδαπός, όπου και συνελήφθη, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα. Αναζητείται 27χρονος ημεδαπός, συνεργός του. Όπως διαπιστώθηκε, αναφέρει η Αστυνομία, οι δύο δράστες έχοντας διαρκή δράση, προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι εννέα κινητήρες

Άλλα τα πουλούσαν, άλλα τα διέλυαν και σ αυτό συνηγορεί και η ανεύρεση σε χώρο δικό τους, εννέα κινητήρων οχημάτων. Για τη διάπραξη των κλοπών, συνεχίζει η Αστυνομία “είχαν προμηθευθεί με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (εγκεφάλους και κλειδιά οχημάτων), καθώς και παρεμβολείς σημάτων ( jammer ), για να αφαιρούν τα οχήματα και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους.

Επίσης διαπιστώθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ότι είχαν ενοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, υπόγειους χώρους στάθμευσης για να αποκρύπτουν αρχικά τα κλεμμένα οχήματα και μέχρι να εξασφαλίσουν την περαιτέρω διάθεσή τους”.

Κλεμμένα οχήματα, κινητήρες, μότο

Από τις έρευνες, που ακολούθησαν, σε εταιρεία, οικίες και σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Τρία κλεμμένα αυτοκίνητα, επτά κλεμμένες μοτοσυκλέτες και εννέα κινητήρες αυτοκίνητων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων. Το κέρδος από την παράνομη δράση τους, κατά τους υπολογισμούς των αστυνομικών, υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο 27χρονος αναζητούμενος, έχει κατά το παρελθόν συλληφθεί για πλήθος αδικημάτων.

Με Gammer από τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι με jammer, ηλεκτρονική συσκευή, που είχαν εξασφαλίσει από την παράνομη αγορά της Ρωσίας, δύο Γεωργιανοί που συνελήφθησαν πρόσφατα, προχωρούσαν σε δεκάδες κλοπές από το εσωτερικό σταθμευμένων οχημάτων, χωρίς να αφήνουν το πάρα μικρό ίχνος διάρρηξης σε κλειδαριές!

Οι προαναφερόμενοι, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην περιοχή του Περιστερίου, τη στιγμή, που έχοντας εφαρμόσει το σχέδιο με τον ηλεκτρονικό παρεμβολέα στο κεντρικό κλείδωμα οχήματος, το είχαν κρατήσει ανοιχτό και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα. Οι δύο Γεωργιανοί, όπως προέκυψε από την έρευνα, μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που στάθμευαν.

Ακολούθως, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενόσω αυτοί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρενέβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις