Συνεχής πείνα: Οι τροφές που μάς ωθούν στο να τρώμε περισσότερο

PLUS

Συνεχής πείνα: Οι τροφές που μάς ωθούν στο να τρώμε περισσότερο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Συνεχής πείνα: Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας κάνουν να πεινάσουμε περισσότερο, μολονότι, αρκετές από τις τροφές στη λίστα θεωρούνται "υγιεινές".

29.02.2020 | 23:40

Συνεχής πείνα: Όταν είστε πεινασμένοι, το στομάχι σας μπορεί να “χτυπάει” και να αισθάνεται άδειο, ή μπορεί να έχετε πονοκέφαλο, να αισθανθείτε ευερεθιστότητα ή να μην είστε σε θέση να συγκεντρωθείτε, να έχετε τρέμουλο στα άκρα και να σας διακατέχει μια ατονία.

Κανονικά οι τροφές βοηθούν να εξαφανιστεί το αίσθημα της πείνας. Και όμως αυτό δεν ισχύει πάντα, αφού κάποιες τροφές, ροφήματα και συνδυασμοί τροφών, μπορεί αρχικά να προκαλούν αίσθηση κορεσμού, αλλά πολύ γρήγορα σας κάνουν και πάλι να πεινάτε.

1. Συνεχής πείνα: Φέτα ψωμί με μαρμελάδα

Συνήθως αποτελεί το πρωινό πολλών ανθρώπων αλλά είναι δεδομένο πως από την στιγμή που θα το φάτε, η όρεξή σας περισσότερο θα έχει αυξηθεί παρά θα έχει μειωθεί. Μια τέτοια τροφή δεν περιέχει καθόλου πρωτεΐνες και κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για το πρώτο γεύμα της ημέρας διαφορετικά θα είστε καταδικασμένοι να θέλετε διαρκώς να φάτε κάτι καθ’ όλη την διάρκεια ανάμεσα στο πρωί και το μεσημέρι. Καλό είναι λοιπόν, η φέτα ψωμί με μαρμελάδα να μην αποτελεί από μόνη της το πρωινό σας αλλά αντίθετα, να το εμπλουτίζετε με αυγά ή/και μπέικον προκειμένου να νιώθετε μια πληρότητα στο στομάχι σας.

2. Συνεχής πείνα: Δημητριακά

Είναι από τις πιο πολυδιαφημισμένες τροφές για πρωινό αλλά ας μην γελιόμαστε: δεν χορταίνουν. Αντίθετα, ανοίγουν την όρεξη. Τα δημητριακά στέλνουν το σάκχαρό σας στα ύψη και ταυτόχρονα κάνουν τον οργανισμό σας να θέλει να τραφεί εκ νέου. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε να φάτε βρώμη που έχει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες αλλά λιγότερη ζάχαρη. Η γεύση διαφέρει κάπως αλλά είναι δεδομένη η πληρότητα στο στομάχι σας.

3. Συνεχής πείνα: Σοκολάτα γάλακτος

Είναι από τις πιο αγαπημένες τροφές που υπάρχουν αλλά δεν χορταίνει. Αντίθετα, ανοίγει την όρεξη. Η ζάχαρη είναι ένα από τα βασικά της συστατικά και η ζάχαρη έχει ένα κακό: μας κάνει να θέλουμε να φάμε περισσότερη ζάχαρη! Αντίθετα, η μαύρη σοκολάτα όχι μόνο εμπεριέχει λιγότερη ζάχαρη αλλά αντίθετα με την γάλακτος μας κάνει να χορταίνουμε. Μάλιστα, μια μελέτη έχει δείξει πως όσοι άνθρωποι τρώνε μαύρη σοκολάτα το πρωί, καταναλώνουν περίπου 175 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες.

Exit mobile version