Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: Συνεχίζονται τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς – μετανάστες (vid)
ΠΕΤΡΕΣ Κ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Έβρος τώρα: Συνεχίζονται τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς – μετανάστες (vid)

Έβρος τώρα: Πέταξαν μέχρι και τουρκικά δακρυγόνα προς τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Έβρος τώρα: Ένα βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει μια από τις πολλές άγριες επιθέσεις που δέχθηκαν αστυνομικοί από τους εκατοντάδες μετανάστες στις Καστανιές Έβρου που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από την τουρκική πλευρά φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Στο βίντεο φαίνεται να πετάνε φλεγόμενα ξύλα, πέτρες ακόμη και δακρυγόνα (τουρκικής προέλευσης) προς τις δυνάμεις την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης είναι νεαροί άνδρες ηλικίας από 18 έως 25 ετών.

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού ως πολύ επιτυχημένη, προειδοποιούν όμως ότι συνεχώς φτάνουν κι άλλοι μετανάστες. Οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που διέθετε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου.

Έβρος τώρα: Δείτε το βίντεο

Έβρος νέα: Μετανάστες επεχείρησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δόθηκε ένας υπεράνθρωπος αγώνας στις Καστανιές Έβρου από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας και μάλιστα υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χιλιάδες μετανάστες επιχειρούσαν συντονισμένα να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών. Οι τουρκικές αρχές ήταν αυτές που δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν, αφότου βρήκαν κλειστά τα σύνορα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκεί. Υπήρξαν μαρτυρίες ακόμα και για πυροβολισμούς που ακούγονταν όλη τη νύχτα, ωθώντας το πλήθος προς το ελληνικό έδαφος. Άνδρες του Στρατού Ξηράς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων έλαβαν εντολή προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά και να αυξήσουν την πληρότητα των μονάδων του στρατεύματος, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά.

Σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει αποσταλεί και επιχειρεί στην περιοχή, ενώ ανεστάλησαν και οι οποίες άδειες αστυνομικών. Κατά τις πρωινές ώρες μία από τις ομάδες των ατόμων οι οποίες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από τα σύνορα του Έβρου τα κατάφερε. Εντοπίστηκε, μέσα στο χωριό των Καστανεών λίγο αργότερα. Άλλη ομάδα μεταναστών κατάφερε επίσης να περάσει τα ελληνικά σύνορα, κατά μήκος του Έβρου από σημεία τα οποία μπόρεσαν να βρουν ανοίγματα, παρά την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν να περπατούν κατά μήκος του Εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις