Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μουτζούρης – Μητσοτάκης: “Επικίνδυνος και γραφικός”, λέει ο Πέτσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουτζούρης – Μητσοτάκης: “Επικίνδυνος και γραφικός”, λέει ο Πέτσας

Μουτζούρης - Μητσοτάκης: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ειρωνεύτηκε σε βίντεο τον Πρωθυπουργό γεγονός που προκάλεσε έκρηξη οργής στο Μαξίμου.

Μουτζούρης – Μητσοτάκης: «Γραφικό και επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, σχολιάζοντας την προσβλητική του συμπεριφορά κατά του πρωθυπουργού. Μάλιστα ο κ.Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε πως πλέον ο κ.Μουτζούρης έκλεισε κάθε «πόρτα» διαλόγου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης στα νησιά. Χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας είπε ότι ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του και τόνισε «καμία συζήτηση μαζί του. Η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου. Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του». Το βράδυ της Τετάρτης και ενώ στη Λέσβο βρισκόταν σε κατάσταση πολιορκίας στρατόπεδο που είχαν καταλύσει οι διμοιρίες των ΜΑΤ , ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε επίδειξη αλαζονείας να χυδαιολογεί κατά του πρωθυπουργού.

Μουτζούρης – Μητσοτάκης: Το βίντεο

Λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός τον κάλεσε στο μέγαρο Μαξίμου μαζί με τους δημάρχους των νησιών για να αποκλιμακωθεί η ένταση, αλλά και την κίνηση εκτόνωσης να αποσυρθούν την Πέμπτη δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο, ο κ. Μουτζούρης σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί, εμφανίζεται να χυδαιολογεί, εκτός ορίων.

Μηταράκης: Ο κ. Μουτζούρης να ζητήσει συγγνώμη

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφωρηθούν τα νησιά, τόνισε μιλώντας στο Mega o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος στα νησιά έχει ξεσηκωθεί με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα να ενωθούν τα δύο άκρα, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί».

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου καταδίκασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κάνοντας λόγο για ακραίες συμπεριφορές, προσθέτοντας ότι οι εικόνες με την επίθεση εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων στα ξενοδοχεία «θύμισε» εμφύλιο πόλεμο. Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κ. Μουτζούρης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηταράκη και να του ζητήσει συγγνώμη για την πρόσφατη συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις