Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Βουλή: Ειδικός χώρος για εξέταση στο φυλάκιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Βουλή: Ειδικός χώρος για εξέταση στο φυλάκιο

Κορονοϊός Βουλή: Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό λαμβάνει και το ελληνικό κοινοβούλιο

Κορονοϊός Βουλή: Τα πρώτα μέτρα θωράκισης για τον κορωνοϊό λαμβάνει η Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί γίνεται ενημέρωση στους υπαλλήλους αλλά και στα κόμματα από υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ενημερωθεί ήδη καταλλήλως από το υπουργείο Υγείας. Ακόμη, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος έξω από το κτίριο της Βουλής, κοντά στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου εκεί και όχι στο ιατρείο του Κοινοβουλίου να μεταφέρονται για εξέταση όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είναι παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού.

Στη χώρα, τα κρούσματα είναι τρία. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα δύο κρούσματα είναι στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο στην Αθήνα. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας, αποφάσισε την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, όπως αντίστοιχα έχει αποφασιστεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είναι το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.Υπενθυμίζεται  ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παιδί παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.

Δείτε ακόμη

Θετικός και ο γιος της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη – Τρία τα κρούσματα στη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις