Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΜΑΤ Χίος: Αστυνομικοί κρέμονται από κάγκελα και κυνηγάνε πολίτες
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ

ΜΑΤ Χίος: Αστυνομικοί κρέμονται από κάγκελα και κυνηγάνε πολίτες

ΜΑΤ Χίος: Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χθες είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία άνδρες των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

ΜΑΤ Χίος: Βίντεο στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί με πολιτικά να κρέμονται από τα κάγκελα στο λιμάνι της Χίου και να επιτίθενται σε πολίτες έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας, λίγη ώρα αφότου νησιώτες είχαν επιτεθεί εναντίον τους με πέτρες και ξύλα. Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε η τοπική ιστοσελίδα alithheia.gr, οι αστυνομικοί, που φορούσαν τα κράνη τους, καθυβρίζουν και κυνηγάνε τους νησιώτες ενώ σε κάποια πλάνα εμφανίζονται να κάνουν χειρονομίες. Ορισμένοι κρατούν, μάλιστα, και τα γκλοπ της εξάρτησής τους. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χθες είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία άνδρες των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο. Η ΕΛΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα εν λόγω περιστατικά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεστών, Γιώργος Αργυρούδης, κατήγγειλε στο Ράδιο «ΑΛΗΘΕΙΑ» ότι οι άνδρες των ΜΑΤ προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα έξω από τον περιφραγμένο χώρο του λιμενικού των Μεστών ενώ σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και κτηνοτρόφος στο Αίπος. Όπως υποστήριξε ο κτηνοτρόφος, που ονομάζεται Πέτρος Μαθιούδης, οι αστυνομικοί που κατευθύνθηκαν στο Πιτυός προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως απείλησαν τη μητέρα του, επειδή δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο του καταστήματός της και δεν τους παρείχε υπηρεσίες.

Έρευνα για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών

Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό πως η ΕΛΑΣ προχωρά σε γενικευμένη έρευνα για και τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών σε Χίο και Μυτιλήνη. Υπενθυμίζεται πως εξαγριωμένοι νησιώτες εισέβαλαν χθες στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι αστυνομικοί και άρχισαν να πετάνε έξω από παράθυρα και μπαλκόνια ρούχα και προσωπικά τους αντικείμενα. Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις για την επίθεση αυτή.

Μηνυτήρια αναφορά για τους χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ στα Μεστά

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την απρόκλητη, όπως καταγγέλλει, επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχαν στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη -όπως ανέφερε- ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε. Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, τα ΜΑΤ έσπασαν και οχήματα. Μάλιστα έφθασαν στο  σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα διερευνηθούν όλες αυτές οι υποθέσεις και τα περιστατικά βίας.

Δείτε ακόμη

Επτά συλλήψεις για το “ντου” σε ξενοδοχείο – Νησιώτες ξυλοκόπησαν τα ΜΑΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις