Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΜΑΤ Χίος: Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης πριν θρηνήσουμε θύματα, λέει ο Χαρίτσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΤ Χίος: Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης πριν θρηνήσουμε θύματα, λέει ο Χαρίτσης

ΜΑΤ Χίος: Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο και στη Χίο όπου κάτοικοι και ΜΑΤ έχουν έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με αφορμή την κατασκευή νέων κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.

ΜΑΤ Χίος: Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τόσο τα επεισόδια σε Χίο-Λέσβο, όσο και διάφορα περιστατικά με πρωταγωνιστές αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, ο Α. Χαρίτσης σημείωσε ότι «πριν δύο εβδομάδες, νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί χωρίς επαρκή εκπαίδευση χτυπήθηκαν και απώλεσαν υπηρεσιακό όπλο από μπράβους της νύχτας. Την περασμένη Δευτέρα, ένας ακόμη ειδικός φρουρός απειλούσε με όπλο φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Κατόπιν, τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, χθες το βράδυ αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε αυτοκίνητο πολίτη κατόπιν διαπληκτισμού. Ενώ από χθες, τα ΜΑΤ έχουν πάρει εντολή να χτυπούν τους νησιώτες στη Χίο και τη Λέσβο. Και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να δούμε άντρες των ΜΑΤ να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από κατοίκους της Χίου. Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αντί για ασφάλεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και χάος. Είναι καιρός να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία του και να παραιτηθεί πριν θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της εμμονικής πολιτικής του».

Τσίπρας: Αποσύρετε τα ΜΑΤ από τα νησιά

Σαφή στήριξη στις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα νησιά πρόσφερε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ και να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέων κλειστών δομών προσφύγων. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς στρατηγική αλλά με περίσσιο αυταρχισμό. Οι ιδεοληψίες και η διαχειριστική της ανικανότητα έχουν μετατρέψει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου σε «μόνιμο παρκινγκ ψυχών». Ακριβώς δηλαδή αυτό που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε προεκλογικά και υποσχόταν ότι αν εκλεγεί θα αποτρέψει. Τότε, που η Μόρια, παρά τις εξαιρετικά μεγαλύτερες προσφυγικές ροές, είχε 5.000 ανθρώπους και όχι 25.000 που έχει σήμερα.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις