Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Ιταλία: Άγριο ξύλο σε σούπερ μάρκετ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: Άγριο ξύλο σε σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός Ιταλία: Η πόλη στην οποία έχει καταγραφεί το επεισόδιο είναι μια από τις 10 πόλεις στην Ιταλία που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Κορονοϊός Ιταλία: Τις ακραίες κατάστασις στις πόλεις της Ιταλίας που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού αποτυπώνει βίντεο με άγριο ξύλο μέσα σε σούπερ μάρκετ.

Στο βίντεο από την πόλη Κασαλπουστερλέγκο, που βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη, φαίνονται δύο πελάτες του σούπερ μάρκετ να ανταλλάσσουν γροθιές ενώ βρίσκονται κοντά στα ταμεία.

Η εν λόγω πόλη είναι μια από τις συνολικά δέκα που έχουν τεθεί σε καραντίνα με 50.000 ανθρώπους να έχουν επηρεαστεί.

Στις πόλεις που βρίσκονται σε καραντίνα οι μοναδικές επιχειρήσεις που λειτουργούν είναι φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Οι ιταλικές αρχές, πάντως, επιτρέπουν τον εφοδιασμό υπενθυμίζοντας σε όσους είναι σε καραντίνα ότι, αν την παραβιάσουν, τότε θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες.

Κορονοϊός Ιταλία: Δώδεκα νεκροί

Δωδέκατος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψε σήμερα στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι. Ο Μπορέλι διευκρίνισε ότι ο νεκρός είναι ένας 69χρονος άνδρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι “ο κορονοϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο”.  Επιπλέον, τόνισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, ενώ συμπλήρωσε ότι “αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, προκύπτουν προβλήματα”. Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά σε ό,τι αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Δείτε ακόμη

Το “φονικό” λάθος νοσοκομείου της Ιταλίας – Πώς άφησε τον ιό να εξαπλωθεί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις