Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χίος ΜΑΤ: Κάτοικοι ξυλοκοπούν αστυνομικούς – Βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος ΜΑΤ: Κάτοικοι ξυλοκοπούν αστυνομικούς – Βίντεο

Χίος ΜΑΤ: Οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Χίος ΜΑΤ: Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από την Χίο όπου κάτοικοι μπήκαν σε ξενοδοχείο και χτύπησαν άνδρες των ΜΑΤ. Στο βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Αλήθεια Χίου» φαίνονται κάτοικοι να μπαίνουν στο δωμάτιο ξενοδοχείου και να ξυλοκοπούν άνδρα των ΜΑΤ. Στη συνέχεια η ίδια ομάδα λιντσάρει δεύτερο άνδρα των ΜΑΤ ενώ πετάνε είδη ρουχισμού από τα δωμάτια. Σύμφωνα με το astraparis.gr, μετά τη συγκέντρωση των κατοίκων ακολούθησε πορεία προς τον Καρφά και το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν άντρες των ΜΑΤ. Διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στον χώρο του ξενοδοχείου και πέταξαν έξω είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ που διαμένουν εκεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικός πέταξε από μπαλκόνι χημικό στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί ο αναβρασμός και τα επεισόδια. Από τις συμπλοκές στην περιοχή του Καρφά τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές.

Τσίπρας: Αποσύρετε τα ΜΑΤ από τα νησιά

Σαφή στήριξη στις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα νησιά πρόσφερε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ και να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέων κλειστών δομών προσφύγων. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς στρατηγική αλλά με περίσσιο αυταρχισμό. Οι ιδεοληψίες και η διαχειριστική της ανικανότητα έχουν μετατρέψει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου σε «μόνιμο παρκινγκ ψυχών». Ακριβώς δηλαδή αυτό που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε προεκλογικά και υποσχόταν ότι αν εκλεγεί θα αποτρέψει. Τότε, που η Μόρια, παρά τις εξαιρετικά μεγαλύτερες προσφυγικές ροές, είχε 5.000 ανθρώπους και όχι 25.000 που έχει σήμερα.»

Δείτε ακόμη

Ασύλληπτες εικόνες στα νησιά: Κάτοικοι μπούκαραν σε ξενοδοχείο, 43 αστυνομικοί τραυματίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις