Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Ανώγεια: Βασάνισαν ηλικιωμένη, έσπασαν ακόμη και τη μάσκα οξυγόνου
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Ανώγεια: Βασάνισαν ηλικιωμένη, έσπασαν ακόμη και τη μάσκα οξυγόνου

Ληστεία Ανώγεια: Οι ληστές την έδεσαν στον στον αργαλειό, λεηλάτησαν το σπίτι, έσπασαν τα γυαλιά οράσεώς της και την μάσκα οξυγόνου που χρησιμοποιεί.

Ληστεία Ανώγεια: Μια πληροφορία ότι ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει μόνη, στα Ανώγεια του Ρεθύμνου, είχε “πολλές λίρες μέσα στα πιθάρια”, τις οποίες, δήθεν, τις είχε αφήσει η μητέρα της, οδήγησαν δύο κουκουλοφόρους στη ληστεία σε βάρος της μέσα στο σπίτι της, πράξη, που έχει θυμώσει και εξοργίσει την τοπική κοινωνία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι κουκουλοφόροι, που έριξαν κάτω την ανήμπορη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της, της έδεσαν τα χέρια στον αργαλειό της και την απειλούσαν κοντά μία ώρα να αποκαλύψει πού έχει κρυμμένο τον “θησαυρό”, έφυγαν ουσιαστικά άπρακτοι, αφού πρόκειται για μια γυναίκα που ζει φτωχικά από τη μικρή της σύνταξη. Όταν η άτυχη γυναίκα απελευθερώθηκε από τα δεσμά της και εξιστόρησε σε συντοπίτες της και Αστυνομία το τι συνέβη, προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στην περιοχή και το γεγονός χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές για την περιοχή.

Πρωτοφανές περιστατικό ληστείας σημειώθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, όπου έχει προκαλέσει οργή και θυμό στην τοπική κλειστή κοινωνία. Οι δύο άγνωστοι έως τώρα κουκουλοφόροι, είχαν στήσει ενέδρα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης. Την ώρα που μπήκε στο εσωτερικό, την ακολούθησαν και αμέσως όπως η ίδια είπε ο ένας της κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμό και της είπε “μη μιλήσεις θα σε σφάξω”. Στη συνέχεια, τη φίμωσε, την έριξε κάτω και της έδεσε τα χέρια στον αργαλειό της.

“Μου έλεγε αυτός που στεκόταν συνέχεια δίπλα μου και με απειλούσε με το μαχαίρι “δεν θα σου κάνουμε κακό, θέλουμε μόνο τα λεφτά και τις λίρες”, είπε η ίδια στην Αστυνομία. Όταν η γυναίκα, αφού χαλάρωσε ο ληστής λίγο το πανί με το οποίο την είχε φιμώσει, ψέλλισε ότι δεν έχει ούτε χρήματα ούτε λίρες, ο δεύτερος κουκουλοφόρος άρχισε να κάνει άνω κάτω το σπίτι ψάχνοντας σε ντουλάπια, άλλες κρύπτες, μέσα σε πιθάρια, ενώ έβγαλε ακόμη και κάποια ξύλα για να διαπιστώσει αν πίσω τους ήταν η κρύπτη!

Ζημιά στο μηχάνημα οξυγόνου

Στα πενήντα λεπτά του τρόμου, που έμειναν το σπίτι, πάνω στις πανικόβλητες κινήσεις τους να βρουν τον δήθεν θησαυρό από χρυσές λίρες της κατοχής, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα οξυγόνου που χρησιμοποιεί η γυναίκα ενώ βρέθηκαν και σπασμένα τα γυαλιά οράσεως. Όπως κατέθεσε στην Αστυνομία η ηλικιωμένη, οι δύο άνδρες πιθανόν  να  προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή, καθώς μιλούσαν ελληνικά με τοπική ντοπιολαλιά.

Θέση για το συμβάν πήρε και ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης  Κεφαλογιάννης, ο οποίος  ζητεί από την Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό των δραστών και παράλληλα να ενταθούν οι περιπολίες πεζών αστυνομικών ή περιπολικών, στα Ανώγεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις