Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σαράποβα τέλος: Αποσύρεται από το τένις, σε ηλικία 32 ετών
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σαράποβα τέλος: Αποσύρεται από το τένις, σε ηλικία 32 ετών

Μαρία Σαράποβα τέλος: Με μια μακροσκελή και συγκινητική δήλωση στο Vanity Fair η 32χρονη τενίστρια ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την ενεργό δράση, επιβεβαιώνοντας τις φήμες.

Μαρία Σαράποβα τέλος: Τέλος το τένις για τη Μαρία Σαράποβα, καθώς η 32χρονη Ρωσίδα μέσω μιας δήλωσης της στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Vanity Fair» ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Η νικήτρια πέντε Γκραν Σλαμ, που έγραψε ιστορία το 2004 κατακτώντας το Γουίμπλεντον σε ηλικία 17 ετών, αποφάσισε να αποχωρήσει, έχοντας πίσω της ένα σκάνδαλο ντόπινγκ, από το οποίο ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ. Τελευταία της εμφάνιση σε Γκραν Σλαμ ήταν στο πρόσφατο Αυστραλιανό Open όπου παρότι συμμετείχε με wild card, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Ντόνα Βέκιτς. Η καριέρα της Σαράποβα πήρε την κατιούσα μετά τη 15μηνη τιμωρία της για ντόπινγκ λόγω της χρήσης μελδόνιου και ουσιαστικά επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που φημολογούταν εδώ και καιρό.

Η Ρωσίδα, που είναι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ από το 1994, επανήλθε στο WTA τον Απρίλιο του 2017, όμως ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ σε υψηλό επίπεδο, αφού πλέον ήταν Νο.369 στην παγκόσμια κατάταξη. «Πώς φεύγεις από τα κορτ που έκανες προπόνηση από μικρό κορίτσι, το παιχνίδι που αγαπάς – που σου έδωσε ανείπωτα δάκρυα και χαρές – ένα άθλημα που βρήκες μια οικογένεια, μαζί με οπαδούς που σε στήριξαν για 28 χρόνια; Είμαι καινούρια σε αυτό, οπότε συγχωρείστε με. Τένις – Λέω αντίο», ανέφερε στην αρχή, με τη συγκινητική της δήλωση να ολοκληρώνει: «το τένις μου έδειξε τον κόσμο – και μου έδειξε από τι είμαι φτιαγμένη. Είναι το πώς τέσταρα εγώ τον εαυτό μου και μέτρησα τις δυνάμεις μου. Ό,τι και να επιλέξω για το επόμενο κεφάλαιο μου, το επόμενο βουνό μου, πάλι θα σπρώχνω, θα σκαρφαλώνω, θα μεγαλώνω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις