Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χριστίνα Φλαμπούρη – Παυλόπουλος: Η συνάντηση με την ορειβάτισσα του Έβερεστ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστίνα Φλαμπούρη – Παυλόπουλος: Η συνάντηση με την ορειβάτισσα του Έβερεστ

Χριστίνα Φλαμπούρη - Παυλόπουλος: Η ίδια η ορειβάτισσα εξομολογήθηκε μετά την συνάντησή της στο προεδρικό μέγαρο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος της μίλησε όπως στις κόρες του.

Χριστίνα Φλαμπούρη – Παυλόπουλος: Μια εκπληκτική Ελληνίδα, τη Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που πάτησε τις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου (μαζί και το Έβερεστ), συνάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και της έδωσε μια εντελώς συντηρητική και αναχρονιστική συμβουλή: να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχασε την ευκαιρία να την καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο και να φωτογραφηθεί μαζί της, όταν έγινε γνωστό ότι η 31χρονη Χριστίνα Φλαμπούρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να πατήσει τις 7 υψηλότερες κορυφές σε όλες τις ηπείρους και να πατήσει και στο Έβερεστ.

Η 31χρονη ιδιωτική υπάλληλος δώρισε στον Προκόπη Παυλόπουλο μία ελληνική σημαία και ένα καραμπίνερ (ορειβατικός γάντζος ασφαλείας) που είχε πάνω δύο ημερομηνίες από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της, την ημέρα που πάτησε στο Έβερεστ (20 Μαΐου 2019) και την ημέρα που πάτησε στην πιο υψηλή κορυφή της Ανταρκτικής (16 Ιανουαρίου 2020). Η ίδια η ορειβάτισσα εξομολογήθηκε μετά την συνάντησή της στο προεδρικό μέγαρο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος της μίλησε όπως στις κόρες του, με στοργικότητα, λέγοντάς της ότι «πως ο προορισμός της κάθε γυναίκας είναι να κάνει οικογένεια». «Μου θύμισε τα λόγια του μπαμπά», είπε η Χριστίνα Φλαμπούρη.

«Υπάρχει στο πλάνο μου η δημιουργία οικογένειας αλλά κάποια πράγματα πρέπει να έρθουν και μόνα τους. Άλλωστε ένας από τους λόγους που έκανα όλη αυτή την προσπάθεια είναι για να δώσω το μήνυμα πως δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στα στερεότυπα που υπάρχουν. Πρέπει να εκπληρώνουμε τα θέλω μας και όχι τα πρέπει. Οταν είναι να έρθει κάτι θα έρθει».

Ποια είναι η Χριστίνα Φλαμπούρη

Η Χριστίνα Φλαμπούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014, η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις