Ναρκωτικά με ντελίβερι: Κάνναβη και κοκαΐνη στην Αττική, όλο το… 24ωρο

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά με ντελίβερι: Κάνναβη και κοκαΐνη στην Αττική, όλο το… 24ωρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά με ντελίβερι: Ακόμη ένα χτύπημα σε κυκλώματα ναρκωτικών από την ελληνική αστυνομία, η οποία εξάρθρωσε δυο σπείρες που δραστηριοποιούνταν στην Αττική.

25.02.2020 | 22:12

Ναρκωτικά με ντελίβερι: Δέχονταν τηλεφωνικές παραγγελίες και “διαφήμιζαν” στους… πελάτες τους,  τη δυνατότητά τους για άμεση εξυπηρέτηση και παράδοση των ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, (για τις οποίες χρησιμοποιούσαν πάντα κωδικές ονομασίες) σε όλες τις περιοχές της Αττικής, καθ’ όλο το 24ωρο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα κύκλωμα αποτελείτο από πέντε μέλη, τέσσερις Αλβανούς υπηκόους και ένα ημεδαπό, με διακριτούς ρόλους ως προς την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, εξεύρεση “πελατών” και την πώληση των ναρκωτικών. Η οργάνωση αυτή δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το  Νοέμβριο του 2019 και μάλιστα κάποιοι από τους εμπλεκόμενους, πέραν των άλλων, είχαν αναλάβει και την επιτήρηση του χώρου εξωτερικά με διόπτρες νυκτός για την περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.

Ήταν η μία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, που εξαρθρώθηκαν μετά από επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Και δύο, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή της Αττικής. Μετά από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα εκ των οποίων τα τρία μέλη της πρώτης εγκληματικής ομάδας και τα πέντε  μέλη της  δεύτερης.

Η πρώτη οργάνωση

Ως προς τη σύνθεση και τον τρόπο και χρόνο δράσης:

Α΄εγκληματική οργάνωση:

Αποτελείτο από τρία μέλη, δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό και με διακριτούς ρόλους, ως προς τη διεύθυνση της σπείρας, την καλλιέργεια και λειτουργία  εργαστηρίων υδροπονικής κάνναβης, την εξεύρεση “πελατών” και την πώληση των ναρκωτικών. Διέθετε δύο  πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι. Δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του έτους 2018.

Αλβανοί και Έλληνας

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύκλωμα, αποτελείτο από πέντε  μέλη, τέσσερις Αλβανούς και ένα ημεδαπό, με διακριτούς ρόλους ως προς τη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, εξεύρεση “πελατών” και την πώληση των ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης).

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οκτώ χώρους, οικίες «καβάτζες», αποθήκες, εργαστήρια και λοιπούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Εκατόν σαράντα έξι δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 5.162 γραμμάρια κάνναβης, 27,65 γραμμάρια κοκαΐνης, σπόροι φυτού κάνναβης, τεχνολογικός – ηλεκτρονικός εξοπλισμός και  εξαρτήματα.

Επίσης,  συσκευές κατάλληλες για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 17.715 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι, δύο διόπτρες νυκτός και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Exit mobile version