Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσμα Πάτρα: Ο κορωνοϊός ανησυχεί τους Έλληνες – Τι λέει ο διοικητής της ΥΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα Πάτρα: Ο κορωνοϊός ανησυχεί τους Έλληνες – Τι λέει ο διοικητής της ΥΠΕ

Κρούσμα Πάτρα: Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου ένας 40χρονος -είχε επιστρέψει από την Ιταλία- διακομίστηκε και διερευνήθηκε ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Κρούσμα Πάτρα: Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις του 40χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Ο 40χρονος που ταξίδεψε από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας με πλοίο για την Ελλάδα, πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και από εκεί κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι πρώτες εξετάσεις δεν εμφανίστηκαν συμπτώματα γρίπης και έτσι, μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών του εξετάσεων από το Ινστιτούτο Παστέρ, για να φανεί αν τελικά έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην διάρκεια της νύχτας υπήρξαν άλλα τρία ύποπτα δείγματα για κορωνοϊό. Σύμφωνα με το κανάλι, μία Γαλλίδα και δύο ακόμη άτομα, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας με συμπτώματα υψηλού πυρετού, όμως ο διοικητής υγειονομικής της περιφέρειας, είπε πως δεν φαίνεται να έχουν συμπτώματα που να παραπέμπουν στην επιδημία.

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα εκτός Κίνας

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα παγκοσμίως έφτασαν τα 530 μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, με τον ρυθμό εξάπλωσης πλέον να έχει αρχίσει να μειώνεται στην Κίνα και να αυξάνεται εκτός αυτής. Στην Κίνα, η συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης — ανήλθαν σε 68 εκεί — ενώ δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ και άλλος ένας στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Στην Γουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί πρωτεύουσα της Χουμπέι, οι θάνατοι ανήλθαν σε 56. Τα 509 κρούσματα είναι αισθητά περισσότερα από τα 409 που καταγράφηκαν την Κυριακή. Με βάση τα νεότερα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 ανέρχεται σε 2.699 παγκοσμίως.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα, ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε 77.780.

Δείτε ακόμη

Θερίζει ο covid 19 – “Προετοιμαστείτε”, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις