Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός μάσκες: Ουρές χιλιομέτρων στη Νότια Κορέα
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός μάσκες: Ουρές χιλιομέτρων στη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός μάσκες: Εικόνες Drone από την πόλη Νταεγκού, ένα από τα επίκεντρα της επιδημίας του κορωνοϊού δείχνουν ουρές χιλιομέτρων από άτομα που θέλουν μια μάσκα με έκπτωση.

Κορωνοϊός μάσκες: Η έξαρση του κορωνοϊού εκτός Κίνας τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα. Τα κρούσματα σε Ιταλία και Νότια Κορέα ολοένα και αυξάνονται, με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί πως η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού έχει διαφοροποιηθεί, με τις περιπτώσεις να μην συνδέονται άμεσα με ανθρώπους που ταξίδεψαν στην Κίνα, όπως στο παρελθόν. Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Νότια Κορέα είναι πλέον 7, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 760 στη χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πολίτες στη χώρα σπεύδουν να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοϊό.

Εικόνες Drone από την πόλη Νταεγκού, ένα από τα επίκεντρα της επιδημίας του κορωνοϊού δείχνουν ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται από ανθρώπους που σπεύδουν σε σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες με έκπτωση.

Κορωνοϊός: Λάθος το “7” στην Ιταλία

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ιταλία αλλά και ο πανικός. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κατά λάθος υπολόγισαν στους επτά τους νεκρούς, ενώ είναι έξι τελικά. Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε πριν από λίγο ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας με ογκολογικά προβλήματα .

Κατά συνέπεια, οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά. Το τελευταίο θύμα, είναι ένας άνδρας 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα έχουν φθάσει τα 230. Στο μεταξύ, οι απώλειες του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έφτασαν το 6%. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται, τέλος, στις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την χώρα, εξαιτίας και ελέγχων που πραγματοποιούνται στους επιβάτες, από τις ιατρικές αρχές.

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα στην Ελλάδα

Για το ζήτημα του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξερχόμενος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα». Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, έχοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. «Ο ιός (σ.σ. κορωνοϊός) προσομοιάζει της γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη», τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

Καταλήγοντας, ωστόσο, ο υπουργός επισήμανε ότι βάσει των γεωγραφικών δεδομένων και των εκτιμήσεων των λοιμωξιολόγων αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας.

Ιταλία: αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ λόγω του κορονοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις