Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Κίνα: 150 νεκροί επιπλέον το τελευταίο 24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Κίνα: 150 νεκροί επιπλέον το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός Κίνα: Η Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες βρέθηκαν άλλα 409 επιβεβαιωμένα δείγματα, με τον αριθμό στο σύνολο να φτάνει τα 77.150.

Κορωνοϊός Κίνα: Άλλοι 150 άνθρωποι πέθαναν στη Κίνα το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας, όλα τα θύματα πλην ενός, προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι. Ο απολογισμός φτάνει τους 2.592 στη χώρα και τους 2.619 παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, η Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες βρέθηκαν άλλα 409 επιβεβαιωμένα δείγματα. Ο αριθμός στο σύνολο φτάνει τα 77.150 κρούσματα. Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία της χώρας και πάνω από 25.000 παγκοσμίως.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ιταλία από την κινεζική επιδημία του νέου κορωνοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα, ενώ τα ύποπτα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. Όπως έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου η Ιταλία αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις της, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας απέναντι στην επιδημία. «Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς η χώρα μας έχει τα περισσότερα κρούσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζουζέπε Κόντε.

Κορωνοϊός Iταλία: Ακύρωση εκδηλώσεων – Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι η απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια να σταματήσουν όλες οι εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μήνα. Συνεπώς και το διάσημο βενετσιάνικο καρναβάλι που κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό. Πλέον η επιδημία έχει κοστίσει τη ζωή σε 2.619 ανθρώπους παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι εκτός από τις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, σχολεία, πανεπιστήμια και μουσεία της περιφέρειας έκλεισαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον περιορισμό του ιού.

Κορωνοϊός Ιταλία: Έκτακτα μέτρα στη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις