Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ όπλο: Ειδικός φρουρός “απείλησε φοιτητές”
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ όπλο: Ειδικός φρουρός “απείλησε φοιτητές”

ΑΣΟΕΕ όπλο: Χρειάστηκε η επέμβαση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται κοντά για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός, αφού ο ειδικός φρουρός βγήκε έξω.

ΑΣΟΕΕ όπλο: Στην καταγγελία ότι άνδρας της Αστυνομίας τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχώρησαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε τις καταγγελίες, διαπιστώθηκε ότι ένας ειδικός φρουρός, από τους πρόσφατα προσληφθέντες, πήγε στην ΑΣΟΕΕ φορώντας πολιτικό μπουφάν πάνω από τη στολή του, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι ήταν αστυνομικός και του επιτέθηκαν. Του πήραν το κράνος και τον χτύπησαν και εκείνος έβγαλε το όπλο του. Η σκηνή αυτή καταγράφηκε σε βίντεο. Μετά την επίθεση και την αντίδραση του ειδικού φρουρού, στην ΑΣΟΕΕ έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ από την οδό Μαυροματαίων και επί ώρα επικράτησε ένταση.

«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της.

‘Απείλησε πως θα ρίξει’

«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής», καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

ΑΣΟΕΕ: Νωρίτερα τραυμάτισαν αστυνομικό

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε έξω από το πανεπιστήμιο. Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων τον αναγνώρισε και του επιτέθηκε, τραυματίζοντας τον ελαφρά, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στην ιδιωτική μηχανή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις