Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σταύρος Θεοδωράκης δημοσιογραφία: Επιστροφή στα… γνώριμα, μέσω podcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης δημοσιογραφία: Επιστροφή στα… γνώριμα, μέσω podcast

Σταύρος Θεοδωράκης δημοσιογραφία: Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του κινήματος "Ποτάμι", φαίνεται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στον χώρο που αναδείχθηκε, τη δημοσιογραφία.

Σταύρος Θεοδωράκης δημοσιογραφία: Έτοιμος για την επάνοδο στη δημοσιογραφία είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης καθώς το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για το comeback του. Συγκεκριμένα, προχωρά σε μία πρωτότυπη ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία έχει να κάνει με το podcast. Ο τίτλος του είναι pod.gr και κεντρικό σύνθημα η φράση «το καλό να ακούγεται». Η νέα προσπάθειά του έχει να κάνει με ιστορίες από πρόσωπα που έχουν πολλά να πουν. Στη συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα του πολιτισμού όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, της ηθοποιίας όπως η Μαρία Σολωμού, της τηλεόρασης όπως ο Χρήστος Φερεντίνος, αλλά και της γαστρονομίας όπως ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Επίσης, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι όπως η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Σκουντής και ο Σπύρος Μάλλης.

Πάντως, ο ίδιος, ακόμα και όταν το Ποτάμι πρωταγωνιστούσε στην πολιτική ζωή, δήλωνε ότι «κάποια στιγμή θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία». Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει επιστρέψει για τα καλά και στον χώρο της εστίασης, καθώς δημιούργησε -μαζί με την κόρη του- ένα μικρό μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Λέκκα.  Τη διεύθυνση δε, του μαγαζιού έχει αναλάβει η στενή του συνεργάτιδα Πάολα Τζιούστι. Εκεί θα βρει κάποιος προϊόντα από μικροπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα αλλά και αρκετές λιχουδιές από τις συνταγές της μητέρας του. Φυσικά, δεν μένει μόνο σε αυτό καθώς έχει αρχίσει ήδη τις επαφές του για ένα νέο δημοσιογραφικό πρότζεκτ.

Σταύρος Θεοδωράκης: H αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού αποφάσισε μετά την πολύωρη συνεδρίαση της την αναστολή λειτουργίας του κόμματος. Υπέρ της αναστολής ψήφισε το 63% των μελών που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ενώ κατά της αναστολής ψήφισε το 36%. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 93 από τα 106 μέλη της ΜΕ.ΣΥ.Α, δηλαδή το 98% των μελών. Η απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Κινήματος, που επέχει θέση διαρκούς συνεδρίου, έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο επίσης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Ποταμιού.

Στην ομιλία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΜΕ.ΣΥ.Α, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: “Αναστέλλουμε σήμερα τη λειτουργία μας. Παραμερίζουμε τον εγωισμό μας και στέλνουμε ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Αλλά και στους 377 χιλιάδες πολίτες που σκίρτησαν μαζί μας την Άνοιξη του ΄15. Τους ζητάμε να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητάμε να σκεφθούν αυτά που καταφέραμε. Τα παλιά συνθήματα, οι ρηχές αντιπαραθέσεις, οι αφορισμοί, οι κοκορομαχίες, τα εξυπνακίστικα σχόλια δεν είναι πολιτική.

Τους ζητάμε, λοιπόν, να βάζουν ψηλά τον πήχη, για τους πολιτικούς. Τους ζητάμε να διεκδικούν, ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια! Ο σπόρος που ρίξαμε, θα φυτρώσει ξανά”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις