Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: Πού.. “έπνιξε” τον πόνο της για την μη επίτευξη συμφωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: Πού.. “έπνιξε” τον πόνο της για την μη επίτευξη συμφωνίας

Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε μια επίσκεψη στο εστιατόριο του κτηρίου, όπου φάνηκε να επιλέγει το αγαπημένο της φαγητό.

Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: Στην… λατρεία όλων έτρεξε να βρει παρηγοριά η Γερμανίδα καγκελάριος ύστερα από τη Σύνοδο Κορυφής από την οποία δεν βγήκε λευκός καπνός. Οι διαφορές μεταξύ των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ ήταν σημαντικές.  Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το πότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τον επταετή προϋπολογισμό. Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε ότι δεν καθορίστηκε κάποια ημερομηνία για μια νέα σύνοδο κορυφής.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι δεν στάθηκε δυνατόν να υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ένωσης. Στο περιθώριο της Συνόδου, η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο εστιατόριο του κτηρίου, όπου φάνηκε να επιλέγει πατάτες φούρνου.

Το ποστ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε για τις διαπραγματεύσεις κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Συζητήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας».

«Ένα σύντομο διάλειμμα ανάμεσα σε μαραθώνιες συναντήσεις», έγραψε στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις