Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονη Αφγανή: Tέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του κοριτσιού – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

9χρονη Αφγανή: Tέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του κοριτσιού – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

9χρονη Αφγανή: Κατόπιν διαδικασιών που θα ακολουθήσουν οι αυστριακές αρχές σε συνεργασία με τις γερμανικές, η 9χρονη θα παραδοθεί στη μητέρα της, η οποία ζει στη Γερμανία.

9χρονη Αφγανή: Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 9χρονης από το Αφγανιστάν, η οποία διέμενε στη Θεσσαλονίκη με έναν 27χρονο ομοεθνή της, ο οποίος είχε την προσωρινή της επιμέλεια. Μετά τις ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αστυνομικές Αρχές της Αυστρίας, η 9χρονη Αφγανή εντοπίστηκε σε πόλη της Αυστρίας.

Κατόπιν διαδικασιών που θα ακολουθήσουν οι αυστριακές αρχές σε συνεργασία με τις γερμανικές, η 9χρονη θα παραδοθεί στη μητέρα της, η οποία ζει στη Γερμανία. Εντοπίσθηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες και συνεργασία με Ευρωπαϊκές Αστυνομικές Αρχές σε πόλη της Αυστρίας, 9χρονη αλλοδαπή στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης έκθεσης ανήλικης σε κίνδυνο. Για την υπόθεση συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, που είχε την προσωρινή της επιμέλεια.

9χρονη Αφγανή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την εξαφάνιση της 9χρονης:

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης έκθεσης 9χρονης αλλοδαπής σε κίνδυνο από 27χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι άμεσες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αστυνομικές Αρχές της Αυστρίας οδήγησαν στον εντοπισμό της ανήλικης σε πόλης της Αυστρίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, έχοντας την προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης, την παρέδωσε σε προγενέστερο χρόνο σε έτερο αλλοδαπό με προκειμένου να τη μεταφέρει παράνομα στη Γερμανία όπου διαμένει η μητέρα της. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η 9χρονη βρίσκεται ασφαλής σε πόλη της Αυστρίας, ενώ από τις αρμόδιες Αρχές της Αυστρίας και της Γερμανίας, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για να παραδοθεί η ανήλικη στη μητέρα της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις